کدام کارت گرافیک لپ تاپ برای شما مناسب است؟)ادامه)…
مشخصات پردازنده: هستهها، سرعت پایه و سرعت حافظه رم
کارت گرافیک دارای یک لیست از مشخصات است. قبل از اینکه با انبوهی از اطلاعات مواجه شوید، شما را با این اصطلاحات آشنا میکنیم.
پهنای باند حافظه: یکی از مهمترین ویژگیهایی که هنگام خرید کارت گرافیک باید به آن توجه کنید، پهنای باند کارت گرافیک است. پهنای باند مقیاسی است از میزان اطلاعاتی که میتواند بهوسیله کارت گرافیک در VRAM خوانده و نوشته شود، این میزان به گیگابایت بر ثانیه محاسبه میشود (GB/s). کارت گرافیک با پهنای باند زیاد میتواند تصاویر را با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتر رندر بگیرد؛ اما توجه داشته باشید که پهنای باند تحت تأثیر سرعت پردازنده و نوع آن است.
سرعت پایه: این سرعت با مگاهرتز (MHz) بیان میشود. سرعت پایه کارت گرافیک سرعتی است که در آزمایش کارت در برنامههای بدون استرس به دست آمده است. این مقدار حداقل میزان سرعت عملکرد کارت گرافیک شما در برنامههای بدون استرس است.
سرعت بوست: این حداقل سرعتی است که کارت گرافیک میتواند بوست شود و سرعت پردازشی خود را افزایش دهد. شما میتوانید با توجه به نحوه خنککنندگی و قدرت سیستم خود، بوست را انجام دهید.
سرعت حافظه: این سرعت VRAM را نشان میدهد که به مگاهرتز بیان میشود (MHz) و بیانگر فرکانس داده های عبوری بین VRAM و GPU است.
انویدیا CUDA Core: کودا (معماری دستگاه یکپارچه محاسبهگر) زبان برنامهنویسی انویدیا است که برای کنترل GPU استفاده میشود تا عملکرد آن با سرعت بیشتر و موثرتر باشد. هزاران هسته میتوانند بهصورت کنار هم روی یک چیپ قرار بگیرند که این موضوع برای محاسبات ریاضی رندرگیری بسیار سودمند است. هرچه میزان CUDA بیشتر باشد، چیپ قدرتمندتر خواهد بود.
ایامدی پردازنده جریانی: وظیفهی پردازش تمام داده های جریان یافته را که به GPU وارد یا خارج میشوند، به عهده دارد، در حقیقت پردازنده جریانی پاسخ ایامدی به قابلیت CUDA Core اینتل است. پردازنده جریانی پردازش ریاضی عملیات رندرینگ را بر عهده دارد. همانند CODA Core هرچه این میزان بیشتر باشد، قدرتمندتر است.
شکاف نسلی: انویدیا همانند اینتل هر یک یا دو سال نسل جدید از کارت گرافیکها را ارائه میکند که سریعتر است، قدرت پردازش بالاتری دارد و مصرف انرژی آن کمتر است. انویدیا از معماری مکسول به پاسکال تغییر نسل داد؛ درحالیکه اینتل در همین زمان از اسکای لیک به کبی لیک تغییر نسل داده است. ایامدی نیز در حال حاضر از نسل پلاریس بهره میبرد؛ همانند ردئون RX460 و سری R9 که پردازندههای لپتاپ این شرکت هستند و از M30 پیشی گرفتهاند.
راهنمای کارت گرافیک
انویدیا کوادرو (Quadro): مناسب برای ایستگاه کاری
مناسب برای: مهندسی، طراحی بازی، واقعیت مجازی و تحقیق
ویژگیهای منفی: قیمت زیاد، شارژ دهی باتری کم و جرم زیاد
انویدیا کوادرو در بیشتر لپتاپهای ایستگاه کاری یافت میشود و برای پردازشهای سنگین همانند AutoCad یا Unreal 4 Engine کاربرد دارد. بر طبق گزارشهای شرکت سازنده، کارت گرافیکهای کوادرو تا سه برابر عملکرد و دو برابر قدرتمندتر از پیشینیان خود و قابل رقابت با همنوع دسکتاپ خود هستند. اگر شما قصد طراحی یک آسمانخراش، شناسایی ژنوم انسانها یا حتی ساخت فیلمهای پرفروش را دارید، حتما به این کارت نیاز پیدا خواهید کرد.
نسل جدید کوادرو بهجز P3000 از واقعیت مجازی پشتیبانی میکند. این کارتها از معماری پاسگاه بهره میبرند که از همنوع مکسول خود CODA Core بیشتری دارند.
انویدیا جی فورس (Nvidia GeForce): یک انتخاب بسیار مناسب
مناسب برای: بازی، چندرسانهای و واقعیت مجازی
ویژگیهای منفی: گیمرهای با بودجهی کم نمیتوانند آن را تهیه کنند.
تفاوتی ندارد که شما یک گیمر حرفهای هستید یا معمولی، انویدیا جی فورس انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. بهجز چیپ های پایی رده ۱۰۵۰ و ۱۰۵۰Ti، باقی کارتها از واقعیت مجازی پشتیبانی میکنند که به لپتاپهایی همانند Alienware 13 OLED یا Razer Blade امکان میدهد از هدست واقعیت مجازی Vive پشتیبانی کنند؛ اما اگر شما به فکر یک لپتاپ بالا رده برای جایگزینی دسکتاپ خود هستید، میتوان به لپتاپهای بسیار بزرگ MSI GT83VR Titan SL و Origin PC Eon17SLX اشاره کرد که از صفحهنمایش ۱۸.۴ اینچی بهره میبرند و از دو کارت گرافیک GTX 1080 در پیکربندی SLI استفاده میکنند.
ایامدی Radeon RX: مقرونبهصرفه
ویژگیهای مثبت: قیمت مناسب، عملکرد و کارآیی مناسب
ویژگیهای منفی: گیمرهایی که به دنبال واقعیت مجازی هستند
اگرچه بهسختی میتوان کارت گرافیکهای ایامدی را یافت که در نسخه دسکتاپ بسیار قدرتمند باشند، اما در حال حاضر نمونههایی برای لپ تاپ مانند نسخه جدید Alienware 17 وجود دارد. کارت گرافیکهای حال حاضر ایامدی برای بازیهای قدیمی همانند Tomb Raider بسیار مناسب هستند. اگرچه RX 480 میتواند از Oculus Rift و HTC Vive پشتیبانی کند؛ اما شما باید جست و جو کنید تا متوجه شوید که آیا دیگر کارتهای ایامدی از Oculus Rift و HTC Vive پشتیبانی میکنند یا خیر.
و VR-Ready دو موضوع کاملا جداگانه هستند.
گرافیک اینتل آیریس پلاس (Intel Iris Plus Graphics)
مناسب برای: بازیهای میان رده
بد برای: گیمرها و خلاقان حرفهای که به دنبال کارت گرافیک با عملکرد بسیار بالا هستند.
آیریس پلاس برای بستن فاصله میان کارت گرافیکهای مجتمع و مجزا ارائه شد و بازیهای میان رده و گیمرهای معمولی را هدف قرار داده بود. به عنوان مثال این کارت به شما اجازه میدهد League of Legends را به راحتی و بدون افت فریم بازی کنید. البته شما این کارت را بیشتر در لپتاپهای ایستگاه کاری مشاهده میکنید و این کارت به شما در طراحیهای واقعی بسیار کمک میکند.
گرافیک اینتل HD: برای نگاه کردن ویدیو و بازی کردن WoW
خوب برای: قیمت مناسب، حملونقل
ویژگیهای منفی: عملکرد
در لپتاپهای فوق سبک همانند Dell XPS 13 هیبرید یا اچ پی Elitebook 1030 G۱ و لپتاپهایی همانند اینها، میتوانید این کارت گرافیک مجتمع را بیابید. این کارت گرافیکها از حافظه سیستم بهصورت اشتراکی استفاده میکنند. اگر به دنبال بازی با تنظیمات بالا هستید، اصلا به سراغ این کارت گرافیکهای مجتمع نروید.
تنها کارت گرافیک اهمیت ندارد
اگر به دنبال بازیهای قدیمی هستید یا لپتاپ مالتی مدیا را انتخاب کردهاید، زیاد برای انتخاب کارت گرافیک حساسیت به خرج ندهید. یک لپتاپ با پردازندهی Core i5 و کارت گرافیک بالا رده انویدیا مناسب به نظر میرسد؛ اما باید به دیگر قطعات موجود همانند درایو ذخیرهسازی اطلاعات، صفحهنمایش و حتی رم نیز توجه کنید. اگر از لپتاپ خود زیاد استفاده میکنید، حتما مطمئن شوید که لپتاپ از خنککننده مناسبی برخوردار است. به طور خلاصه از خرید یک لپتاپ صرفا بر مبنای کارت گرافیک آن جدا خودداری کنید.