۱٫ فراخوانی برای اقدام
هدف اصلی یک وب سایت، ترغیب کاربران به انجام عمل خاصی است. این عمل می تواند دیدن یک ویدئو، خریداری محصول، ثبت ایمیل در لیست ایمیل کاربران و یا پر کردن فرم تماس باشد. این اقدام هر چه که می خواهد باشد، فقط باید نزد کاربران آشکار و واضح باشد. اقدام برای فراخوانی را در هر صفحه قرار دهید تا کاربران به سادگی به صفحات مختلف، دسترسی داشته باشند و به نظرشان فرآیندی سخت و طولانی نرسد.
۲. از مسیریابی آسان و واضح استفاده کنید.
محل قرارگیری نوار مسیریابی در طراحی سایت شما، فاکتوری مهم در افزایش مدت زمان حضور یک کاریر در سایت و تعاملات وی با سایت است. ساختار نوار مسیر یابی باید تمیز، واضح، ثابت و با قابلیت دسترسی آسان باشد، تا تجربه خوبی را برای کاربر به ارمغان آورد.
همچنین طراحی نوار مسیریابی باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا هر تغییر جدیدی بتواند به راحتی در آن صورت بپذیرد. مثل لینک ها و صفحات جدیدی که در آینده آن ها را اضافه خواهید کرد.
۳. تأمین محتوا و اطلاعات مفید و با کیفیت برای بازدیدکنندگان
محتوای سایت را مرتب به روز نموده در مناسب ترین نقطه دید بازدیدکنندگان و در کانون توجه آن ها قرار دهید، تا آنها به آنچه که دقیقاً می خواهند، برسند. اگر شما می خواهید که نتیجه ای تأثیر گذار و مؤثر دریافت کنید، برای محتوای سایت خود استراتژی های صحیح و برنامه ریزی شده ای در نظر بگیرید. درصورتی که محتوای سایت را نهایی کردید می توانید از مشاوران طراح وب سایت کمک بگیرید تا بتوانید با انتخاب نوع فونت، اندازه آن و همچنین رنگ و تصاویر مناسب، کاربران را به نقاط درست سایت، هدایت کنید.
۴. قالب سایت
قالب ریزی سایت یکی از فازهای مهم در فرآیند توسعه وب و طراحی سایت است. قالب در واقع همان ستون و چارچوب های بصری یک وب سایت و ساختار پایه ای لایه های آن است. این دقیقاً همان فاکتوری است که تفاوت های سایت ها را برجسته می کند. ایده اصلی آن است که طراحی سایت را در عین سادگی انجام دهید و با رنگ های جیغ و بافت شلوغ آن را پر نکنید. در این صورت کاربران می توانند به راحتی اهمیت اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند و اهیمت جای گیری مؤلفه های مختلف را در طراحی سایت، درک می کنند.
۵. فضای خالی و سفید را در عین سادگی فراموش نکنید
سادگی را حفظ کنید. در این زمینه همیشه عبارتی مطرح است : “Less Is More” !!! به این معنی که کم، زیاد است. همیشه سادگی کلید زیبایی و موفقیت طراحی سایت است. فضای سفید، فضای خالی است که مؤلفه های مختلف موجود در سایت را از هم جدا می کند. این فضای سفید اگر به خوبی مورد استفاده قرار بگیرد، بر روی لایه ها و ساختار های طراحی سایت همانند یک ماده براق کننده ای رخ می نمایاند که باعث جذاب گشتن گرافیک های سایت می شود. از این فضای خالی در بین تیترها، منوها، تصاویر و متن ها استفاده کنید.
دقت داشته باشید که فضای خالی به معنی فضایی با رنگ سفید نیست. می تواند هر رنگی باشد. دراصل به معنای فضای خالی از متن، عکس و … است.
این نکته هم حائز اهمیت است که در رنگ های مورد استفاده خود، محدودیتی قائل شوید. برای طراحی سایت حرفه ای، بیش تر از ۲ تا ۴ طیف رنگ استفاده نکنید. از رنگ های متفاوت صرفاً برای برجسته کردن اطلاعات داخل سایت استفاده کنید.
بسیاری ازطراحان سایت، به سادگی فراموش می کنند که ۹۵% طراحی سایت، تایپوگرافی آن است. وب سایت ها در مرورگر های مختلف به نمایش در می آیند. که این نکته در مورد فونت ها هم صدق می کند. فونت استفاده شده در سایت خود را در مرورگر های مختلف امتحان کنید. این یک فاکتور کوچک است که تغییرات بزرگی را بر روی تجربه کاربران از مطالعه اطلاعات داخل سایت، به وجود می آورد. مراقب فاصله گذاری کلمات، چینش آن ها، نکات ویرایشی و مرتب و تراز بودن کلمات باشید. این سلسله مراتب تایپوگرافی، به کاربران شما در یافتن و خواندن اطلاعات مهم کمک می کند.
۷. نقش مؤثر تصاویر در طراحی سایت
تصاویر از کلمات بلند تر و شیوا تر صحبت می کنند و بر رسایی پبغام، تأثیر بسزایی دارد؛ که همین نکته علت محبوبیت نزد کاربران و همچنین نقش مهم تصاویر در طراحی سایت است. نظر و توجه کاربران و بازدیدکنندگان را با تصاویر زیبا جلب کنید. از تصاویر به عنوان مؤلفه های طراحی سایت استفاده کنید. که این نیز راهی بسیار عالی برای القای حسی منحصر به فرد، به کاربران و بازدیدکنندگان سایت است. شما می توانید از تصاویر نیز به عنوان تصویر پس زمینه استفاده کنید.
۸. پیوستن به شبکه های اجتماعی
کانال ها و شبکه های اجتماعی مورد استفاده توسط برند شما باید به آسانی دور هم جمع شوند تا حضور آنلاین شما را ترویج و تثبیت کند. در جاهایی که عقلانی است و فکر می کنید که مفید است، شبکه های اجتماعی را وارد ماجرا کنید. لینک های شبکه های اجتماعی که در آن ها عضو هستید را به خوبی و آشکارا در طراحی سایت خود قرار دهید. بیشتر توصیه می شود که این لینک ها و دکمه های شبکه های اجتماعی را در بالای سایت، پایین و یا در امتداد کناره های صفحه خانه/اصلی قرار دهید. همچنین می توانید لینک ها و دکمه های شبکه های اجتماعی را نیز در نوار مسیر یابی سایت قرار دهید، که در آن صورت کاربران قادر خواهند بود تا از هر صفحه ای در سایت، به شبکه های اجتماعی شما، متصل شوند.