می خواهیم با یکی از انواع دیگر ACLها تحت عنوان Reflexive ACL آشنا شویم این ACL را می توان زیر مجموعه Extended ACL در نظر بگیرم. به لحاظ عملکرد شبیه Established ACL است اما عملکردی بهتری نسبت به آن دارد.

به لحاظ مسائل امنیتی زمانی که شبکه را به یک شبکه دیگر مثل شبکه اینترنت متصل می کنیم باید روی ترافیک ورودی کنترل دقیق داشته باشیم و برای این کنترل نیاز است که برای هر سرویس مورد نیاز ACL بنویسم حالا اتصال به شبکه اینترنت را در نظر بگیرد که دارای سرویس های مختلف و فراوان است و برای استفاده ، برای پروتکل های مختلف مثل http ، https ، ftp ، smtp و … باید ACL استفاده کنیم باتوجه به تعداد زیاد این سرویس ها استفاده از این ACL مشکل می باشد.

Reflexive ACL این کنترل ترافیک را خیلی ساده تر و کامل تر انجام می دهد. عملکرد Reflexive ACL به این صورت است که فقط به ترافیکی اجازه ورود به شبکه را می دهد که از داخل شبکه درخواست آن شده است. یعنی ترافیک هنگام ورود به شبکه کنترل می شوند و اگر از داخل شبکه برای آن درخواست شده باشد اجازه ورود به شبکه را پیدا می کند در غیر این صورت ترافیک Drop می شود.

Reflexive ACL کنترل ترافیک را براساس بیت های ACK و RST و آیتم هایی مانند آدرس مبدا و مقصد و شماره انجام می دهد. Reflexive ACL را می توان Stateful در نظر می گیرند چون می تواند انواع مختلف ترافیک را برای ما کنترل کند.

نکته : Reflexive ACL برخلاف Established ACL می تواند ترافیک انواع پروتکل ها را کنترل کند.
نکته : برای کنترل کامل و دقیق ترافیک باید از فایروال استفاده شود فایروال stateful است و برای اینکار ساخته شده است و می تواند تمام پروتکل ها را کنترل کند و علاوه بر آن امکانات فراوان دیگری را نیز برای ما فراهم می کند.