NAS یک وسیلهء شبکه‌ محوری است که  عموماً به خاطر یکسان‌سازی محل ذخیره‌سازی داده‌های کاربران در شبکه LAN مورد استفاده قرار می‌گیرد. NAS یک راه‌حل مناسب ذخیره‌سازی است که دسترسی سریع و مستقیم کاربران به سیستم فایلی را فراهم می‌سازد. استفاده از NAS مشکل معطلی‌هایی را بر طرف می‌سازد که غالباً کاربران برای دسترسی به فایل‌های موجود در سرورهای همه منظوره با آن مواجه هستند.
NAS ضمن تأمین امنیت لازم، تمام خدمات فایلی و ذخیره‌سازی را از طریق پروتکل‌های استاندارد شبکه‌ای فراهم می‌سازد: TCP/IP برای انتقال داده‌ها، Ethernet و Giga Ethernet برای دسترسی میانی، و CIFS ،http، و NFS برای دسترسی به فایل از راه دور. علاوه بر این، با NAS می‌توان به طور همزمان به کاربران یونیکس و ویندوز سرویس داد و اطلاعات را بین معماری‌های متفاوت به اشتراک گذاشت. از نظر کاربران شبکه، NAS وسیله‌ای است که دسترسی به فایل را بدون مزاحمت و ایجاد اختلال برای آن‌ها مهیا می‌سازد.
اگر چه NAS تا حدودی کارایی را فدای مدیریت‌پذیری و سادگی می‌کند، اما به هیچ وجه نمی‌توان آن را یک فناوری که در ذات خود تأخیر دارد، پنداشت. NAS به کمک گیگابیت اترنت به کارایی بالا و تأخیر کوتاه دست یافته و هزاران کاربران را از طریق فقط یک اینترفیس سرویس می‌دهد. بسیاری از سیستم‌های NAS دارای چند اینترفیس هستند و می‌توانند همزمان به چند شبکه متصل شوند. با رشد شبکه و نیاز بیشتر به سرعت بالا، NAS بهترین انتخاب برای پاسخ‌گویی به برنامه‌هایی خواهد شد که به کارایی بالایی احتیاج دارند.