GIF یا Graphic Interchange Format
فایل ها در این قالب اندازه بسیار کوچکی دارند در نتیجه برای نقل و انتقال و مصارف آنلاین در برخی از کارهای گرافیکی با رنگ های محدود یا طرح های خطی (گراف ها، کارتون، متن با رنگ محدود و…) مناسب هستند .
علاوه بر این ، این فایل ها می توانند چند عکس را در خود جای داده و در زمان اجرا به صورت پشت سر هم مانند انیمیشن نمایش دهند . اما با توجه به عمق رنگ بسیار پایین آنها (۸ بیت در کل تصویر که تنها قادر به نمایش ۲۵۶ رنگ است) ، اصلا برای مصارف عکاسی که بیش از میلیون ها رنگ را در خود جای می دهند ، مناسب نیستند .
ذخیره عکس در این قالب ، با توجه به عمق رنگ ، با از دست رفتن مقدار بسیار زیادی از اطلاعات همراه است . البته با توجه به اینکه اکثر عکس های Gray Scale خود به خود ۸ بیتی هستند، می توان برای آنها از این فرمت استفاده کرد .
همچنین اغلب پرینترها از جمله پرینترهای هوشمند (HP Photo Smart) قادر به تشخیص فایل های GIF نیستند و این فایل ها باید به یکی از فرمت های قابل اجرا در پرینترها (مانند TIF و JPG) تبدیل شوند .
علاوه بر موارد فوق ، از ویژگی های دیگر این فرمت ، این است که می توان برخی از پیکسل های عکس را ترنسپرنت (Transparent) یا شفاف کرد . به این معنی که اگر مثلا روی یک صفحه اینترنتی قرار بگیرند، پیکسل های ترنسپرنت، تصویر زیر خود را نشان می دهند . مثلا در مثال زیر ، در تصویر سمت راست ، صفحه اینترنتی پس زمینه به رنگ خاکستری، از زیر معلوم است.
در عکس سمت راست ، پیکسل های بخش سفید پس زمینه، ترنسپرنت شده اند.
معمولا وقتی عکسی نمایش داده می شود ، عکس به صورت ردیف به ردیف و از بالا دانود شده و به نمایش در می آید، اما فایل های GIF که به صورت Interlaced ذخیره شده اند ، در زمان نمایش ابتدا عکس را با اندازه اصلی ولی با رزولوشن پایین نشان می دهند و با ارسال اطلاعات بیشتر ، رزولوشن بهتر و بهتر می شود . این امر امکان می دهد که قبل از ارسال یا دانلود کامل عکس ، بتوان کل عکس را هر چند با کیفیت پایین ، مشاهده کرد .