اگر در صفحه بخواهیم از بازدید کننده اطلاعاتی را دریافت کنیم باید از فرم برای این کار استفاده کنیم. فرم برای انتقال اطلاعاتی که توسط کاربر وارد شده اند به یک آدرس مشخص استفاده می شود. هر فرم می تواند شامل اجزایی مانند کادر ورودی متن (Text Field)، جعبه مربوط به ورود متن (Text Area)، دکمه های رادیویی (Radio Button)، منوهای کشویی، چک باکس و … باشد.
در این قسمت به تگ<form> و شناسه هایی که در آن به کار می روند می پردازیم. شکل کلی این تگ معمولاً به صورت زیر است :

<form action=”formProcessor.php” method=”get” name=”formName” target=”_blank”>
……………..اجزای مورد استفاده برای فرم ……………..
</form>

از میان شناسه های مورد استفاده در فرم استفاده از شناسه action ضروری است. این شناسه مشخص کننده صفحه ای است که اطلاعات فرم باید به آن ارسال شود. آدرس صفحه مورد نظر باید به عنوان مقدار این شناسه قرار گیرد. لازم به یادآوری است که پس از اینکه کاربر اطلاعات مورد نظر را وارد کرد و دکمه ارسال را کلیک کرد صفحه action برای پردازش اطلاعات باز خواهد شد.
البته استفاده از شناسه method هم اهمیت زیادی دارد ولی در صورتی که از این شناسه استفاده نشود از مقدار پیش فرض آن یعنی get استفاده می شود.
در اینجا لیستی از شناسه های پر استفاده در تگ فرم آورده شده است :
:action
همانطور که گفته شد از این شناسه برای مشخص کردن صفحه پردازش کننده اطلاعات ورودی کاربر استفاده می شود.
:method
این شناسه طریقه ارسال اطلاعات را به فایل action مشخص می کند و شامل دو مقدار زیر است:
:get

در این روش اطلاعات از طریق آدرس صفحه (نوار آدرس) ارسال می شوند. به این صورت که اطلاعات وارد شده در فرم پس از یک علامت سؤال بعد از آدرس صفحه action قرار می گیرند و ارسال می شوند. از این روش نمی توان برای اطلاعات طولانی یا کاراکترهای غیر ASCII استفاده کرد. همچنین بهتر است برای اطلاعات مهم از قبیل نام کاربری و کلمه عبور هم از این روش استفاده نشود. چون در این صورت این اطلاعات در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می شوند.
:post

این روش برای ارسال اطلاعات از آدرس صفحه استفاده نمی کند. مزیت این روش نسبت به روش قیل امنیت بیشتر به دلیل عدم نمایش اطلاعات ارسالی به کاربر و همچنین امکان ارسال اطلاعات طولانی تر است.
:name
از این شناسه برای تعریف کردن یک نام منحصر به فرد برای فرم استفاده می شود.
:target
این شناسه روش باز شدن صفحه پردازشگر اطلاعات را مشخص میکند. می توان برای مقدار این شناسه از نام یک فریم برای باز شدن صفحه action در آن فریم استفاده کرد یا از مقادیر از پیش تعریف شده زیر:
blank_ : صفحه action در یک پنجره جدید باز خواهد شد.
self_ : صفحه action در فریمی که فرم در آن قرار دارد باز خواهد شد.
parent_ : صفحه action در frameset محتوی فرم باز خواهد شد.
top_ : صفحه action در تما پنجره باز خواهد شد.
علاوه بر شناسه های بالا که فقط مربوط به فرم هستند از شناسه های استاندارد زیر نیز می توان در تگ فرم استفاده کرد:
id, class, title, style, dir, lang, xml:lang
رویدادهای زیر هم در تگ فرم قابل استفاده هستند.
onsubmit, onreset, onclick, ondblclick, onmousedown, onmouseup, onmouseover, onmousemove, onmouseout, onkeypress, onkeydown, onkeyup
برای یادگیری نحوه استفاده از این رویداد ها اینجا را کلیک کنید. (لینک در یک پنجره جدید باز خواهد شد)