سوالی که همچنان مطرح است این است که با وجود استفاده از چنین فن آوری ای به چه دلیل نرخ مکالمه از طریق خطوط مخابرات به مقصد بعضی کشورها خصوصا کشورهای خلیج فارس رقابتی تر می باشد. این سوالی است که همواره مشترکین و استفاده کنندگان از این خدمات از شرکتهای سرویس دهنده داشته اند.

سه دلیل عمده را می تواند ذکر کرد.

۱- اول، نرخ نسبتا بالاتر ارتباطات اینترنتی در بعضی از نقاط دنیا

۲- دوم ممنوعیت Termination و کلا ارتباطات تلفن اینترنتی در بعضی کشورها خصوصا کشورهای حوزه خلیج فارس.

۳- سوم ارائه یارانه(بعضا غیر منطقی) بر نرخ مکالمه برخی از کشورها توسط مخابرات می باشد.

البته مورد آخر یکی از بندهایی بود که براساس آن طرح استیضاح اخیر وزیر ارتباطات و فناوری شکل گرفته بود. برای نمونه کشوری که درصد ارائه یارانه توسط شرکت مخابرات جهت مشترکین خود بسیار چشمگیر بود، کوبا بود که باعث شده بود اپراتورهای بین المللی خارجی به جای استفاده از خطوط اینترنتی، تماسهای خود به مقصد کوبا را از طریق خطوط تلفن مخابرات ایران عبور دهند! و تا ۳۰۰% برابر برای خود سوددهی داشته باشند. فن آوری VOIP دارای پیچیدگیها و نکات فنی ظریف بسیار زیادی است که وجود پرسنل توانمند و یا استفاده از مشاورین قوی در بدنه مخابراتی کشور را می طلبد.

در این مقاله فقط یکی از پر استفاده ترین سرویسهای فن آوری VOIP مورد بررسی قرار گرفت. استفاده مهم دیگر در بین شرکتهای چند ملیتی و یا راه اندازی سیستمهای ارتباطات PBX می باشد که در آن شما قادرید صرف نظر از فاصله و موقعیت جغرافیای، شبکه مجازی تلفن با سیستم شماره گزاری اختصاصی راه اندازی نمایید و بدین ترتیب یکی از بزرگترین فاکتورهای هزینه خصوصا جهت شرکتهایی که به صورت Portable فعالیت می کنند و دارای Remote Office های متعدد می باشند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

با این اوصاف شاید غیر منتظره نبود که خبری در این زمینه در Economist بخوانیم که کمپانیهای بزرگ مخابراتی دنیا نیز خود را تسلیم VOIP کرده اند و به جای مقابله، از آن استفاده خواهند نمود.