نگاهی به تاریخچه مرورگرهای وب، Browser، از اولین تا به امروز

مرورگر نت اسکیپ در بین کاربران بیشترین محرومیت را داشت تا آنکه اینترنت اکسپلورر (IE) در سال ۱۹۹۹ با مزایای روزافزون خود از آن پیشی گرفت. یک نسخه مرجع باز (open source) از نت اسکیپ با نام موزیلا (Mozilla) در سال ۲۰۰۲ مجدداً نظرها را به خود جلب کرد. از آن زمان موزیلا در مسیر پیشرفت قرار گرفته و به خصوص بر روی سیستم عامل‌های غیر ویندوز (شاید به خاطر ساختار مرجع باز آن) مورد استقبال قرار گرفته است. اما این دو مرورگر وب مشهور، همچون سایر فرآورده های تکنولوژیکی بر پایه اسلاف گمنام و بعضاً ناموفقی پی‌ریزی شده‌اند که شاید اکنون جز نامی از آنها باقی نمانده باشد. برخی از مهم‌ترین آنها به شرح زیرند:

مرورگر – وب بروزر چیست web Browser  مرورگر وب یا به طور خلاصه، مرورگر به برنامه‌هایی گفته می‌شود که به وسیلهٔ آنها می‌توان از وب‌گاههای مختلف اینترنتی بازدید‌ کرد. برای مثال در سیستم عامل ویندوز مرورگری به نام اینترنت اکسپلورر وجود دارد و همچنین در سیستم عامل لینوکس مرورگر کدباز موزیلا فایرفاکس قرار دارد.

علاوه بر این دو مرورگر نت اسکیپ را هم می‌توان معرفی کرد.  گفته می‌شود که سفری (Safari) سریعترین مرورگر بر روی انواع پلتفرم ها و سیستم عامل ها می‌باشد و از قابلیت هایی همچون مرور صفحات در قالب Tab، خبرخوان RSS، پر کننده خودکار فرمها، جستجوی خصوصی، امنیت بهتر، رابط کاربری بسیار کاربر پسند و … برخوردار می‌باشد.   سیزدهم اکتبر ۱۹۹۴ روزی بود که برای نخستین بار مرورگر اینترنتی مورد استفاده قرار گرفت و برای اولین بار، کاربر توانست با وارد کردن آدرس اینترنتی مورد نظر خود وارد یک سایت اینترنتی شود. از آن زمان تاکنون ۱۵ سال می گذرد و در این مدت رقابت مرورگرهای اینترنتی به قدری بالا گرفته که کارشناسان بخش اعظم تحولات دنیای مجازی را متعلق به پیشرفت های مرورگرهای اینترنتی می دانند.