آی آر سی از برخی چالش های اساسی هم برخوردار است که برخی از آنها به شرح زیر است.
حملات مکرر: از آنجا که ارتباطات آی آر سی معمولاً کدگذاری نمی شوند و تبادل دیتا از طریق آنها به طور عادی انجام می شود و فرایند انجام این کار هم طولانی نیست، لذا کانال های آی آر سی به اهدافی جذاب برای هکرهال و کراکرها مبدل شده اند. برای مقابله با این حملات استفاده از سیاست گذاری های امنیتی دقیق ضروری است تا تضمین شود که یک شبکه آی آر سی به سادگی برای هکرها قابل نفوذ نیست. این شبکه ها معمولاً حاوی اطلاعات زیادی هستند که افشای آنها می تواند دردسرآفرین باشد.
تعداد اندکی از سرورهای آی ار سی از پروتکل امنیتی SSL پشتیبانی می کنند. این امر به توقف سرقت بسته های حاوی اطلاعات از کانال های آی آرسی کمک می کند. این پروتکل به خصوص جلوی سرقت کلمات عبور کاربران را می گیرد، اما با توجه به ماهیت عمومی و همگانی کانال های آی ار سی حتی این پروتکل هم برای جلوگیری از سرقت اطلاعات کافی نیست. برای موثر بودن کامل برقراری ارتباط از طریق پروتکل SSL ضروری است که هم سرور و هم کلاینت از آن پشتیبانی کنند که معمولاً در کانال های آی آر سی چنین چیزی وجود ندارد. برای تحقق این امر ضروری است که بر روی سرور یا کلاینت وصله ها و ماژول های جدیدی نصب شود. بررسی ها حاکیست که از آی آر سی به عنوان آزمایشگاهی برای انجام بسیاری از انواع حملات اینترنتی استفاده می شود. به بیان دیگر ابتدا کارآیی این حملات بر روی شبکه های آی آر سی آزمایش می شود و سپس در صورت موفقیت آمیز بودن بر روی دیگر شبکه ها انجام می شوند. سوءاستفاده: یکی از مهم ترین مسائل فنی در زمینه استفاده از آی آر سی، احتمال سوءاستفاده از آن است که خوشبختانه تا به امروز در سطح محدودی باقی مانده است. با توجه به اینکه کاربران هر یک برای خود نام مستعاری انتخاب کرده و سپس وارد کانال های آی آر سی می شوند لذا کمتر ممکن است در این شبکه ها مشکل سرقت هویت به وجود بیاید.
پروتکل آی آر سی: البته پروتکل اولیه مورد استفاده در کانال های آی آر سی دارای یک مشکل اساسی بود. مشکل آن بود که وقتی دو سرور از هم جدا شده و سپس با هم پیوند می خوردند اختلالات فنی در نحوه دسترسی کاربران به کانال های مختلف به وجود می آمد که خوشبختانه این مشکل تا حد زیادی با تحولات و به روز شدن های مکرر آی آر سی برطرف شده است. نرمافزارهای زیادی برای ایجاد ارتباط با کانالهای IRC وجود دارند ولی متاسفانه تعداد کمی از آنها قابلیت کار با یونیکد را دارند و به همین علت پشتیبانی از زبان فارسی در دنیای آی آر سی محدود است. از معروفترین برنامههای IRC میتوان به نرمافزارهای ChatZilla، ceChat، mIRC، و Pidgin و XChat اشاره کرد. mIRC مشهورترین نرمافزار کار با IRC میباشدنرمافزار مناسب دیگر XChat میباشد که توانایی ارسال نمایش متن فارسی را داشته و بر روی بسیاری از سیستم عاملها از جمله لینوکس و ویندوز در دسترس است. ویژگی که IRC را از سرورهای چت دیگر متمایز می کند قانونمند بودن چت در سرورهای IRC هست . به این معنی که بر روی هر سرور تعدادی از کاربران توسط مدیر سرور کاربر سطح بالا تعریف شده اند که مکاتبات داخل کانال را تحت نظر دارند تا اگر کاربری تخلف کرد نتواند مزاحم گفتگوی دیگر کاربران شود. به عنوان مثال این کاربران در سرورهای mirc به دسته های Server Admin و Internet Chat Operators تقسیم می شوند که به ترتیب بنیانگذار شبکه و اپراتورهای چت هستند. مدیر سرور هم بالاترین رتبه را دارد.کار این دو دسته به سرور مرتبط است و این اپراتورها به کاربرانی که درباره سرور و کانالهای آن سوال دارند کمک می کنند . کاربران کانالها در رتبه بعدی قرار دارند که به دسته های Founder و Co Founder l و Sop و Aop و Users تقسیم می شوند که اینها هم به ترتیب بنیانگذار کانال و جانشین بنیانگذار کانال و سوپر اپراتور و اپراتور خودکار و کاربران عادی هستند که هر کدام سطح دسترسی ویژه خود رادارند. در کانالهای چت mirc اگر کاربری تخلفی انجام دهد توسط کاربران سطح بالا برای تنبیه و جلوگیری از مزاحمت برای سایرین Kick می شود. Kick کردن به معنای اخراج کاربر متخلف از کانال چت است .اگر وی تخلف خود را تکرار کرد Ban می شود یعنی آدرس IP او بسته می شود و با آن آدرس IP دیگر تا زمانی که UnBanیا رفع تحریم نشود قادر به ورود به کانال نیست و اگر باز هم برای کاربران مزاحمت ایجاد کرد Autokill می شود .و به محض اینکه به سرور کانکت شود سرور آی آر سی با تشخیص IP او سریعا اتصال او را از سرور آی آر سی قطع می کند.اپراتور ها با علامت @ در کنار اسم کاربریشان مشخص شده اند. بر روی بعضی کانالها علاوه بر اپراتورها تعدادی Bot که مخفف کلمه Robot هست وجود دارند که هر لحظه کانال را چک میکنند و علاوه بر این آمار حضور کاربران دیگر را ثبت می کنند و معمولاً شما با دستور seen nickname!می توانید خواستار مشخص شدن حضور یا عدم حضور فرد خاصی از Bot شوید و Bot به شما پاسخ می دهد که کاربر مورد نظر آیا در کانال هست یا نه و یا Nickname خود را تغییر داده و اگر کانال را ترک کرده چه زمانی و به چه دلیل و با چه پیغامی بوده است .