تولید محتوا پادشاه بهینه سازی صفحات برای موتورهای جستجو است ، زمانیکه صحبت از محتوا می شود در واقع در مورد راز موفقیت اصلی SEO صحبت می کنیم. از خودتان سئوال کنید که دلیل مراجعه شما به یک وب سایت چیست ؟ شما هیچوقت به یک وب سایت یا صفحه خالی مراجعه نمی کنید هر چند طراحی این وب سایت عالی باشد ، باید مطلب یا محتوایی داشته باشد که باعث مراجعه شما به این وب سایت شود . محتوای با کیفیت و به روز از اصلی ترین معیارهای SEO محسوب می شود . در این مقاله قصد داریم موارد و مسائل مختلفی که در خصوص تولید محتوا در اینترنت وجود دارد و تولید محتوای مناسب برای فرآیند SEO را برای شما تشریح کنیم. واژه های مخففی در این حوزه وجود دارد که در ادامه به تشریح هر یک از آنها خواهیم پرداخت . برخی از این موارد به شرح زیر می باشند :
کیفیت محتوا در سئو یا Content Quality ) CQ )
در اولین مرحله در وب سایت خود باید از خودتان چند سئوال بپرسید : ا آیا محتوایی که تولید می کنید با کیفیت است یا خیر ؟ اگر شما کار فروش در وب سایت خود انجام می دهید ، فقط یک بروشور ساده از محصولات خود در وب سایت قرار می دهید که با یک جستجوی ساده در صدها وب سایت دیگر نیز پیدا می شود ؟ آیا درون وب سایت شما دلیلی وجود دارد که کاربران بخواهند در وب سایت شما باقی بمانند و وب سایت مشابهی را انتخاب نکنند ؟ آیا شما محتوایی در وب سایت خود ارائه می دهید که مشابه آن در وب سایت های دیگر نباشد و صرفا بصورت منحصر به فرد در وب سایت شما وجود داشته باشدو برای کاربران شما مفید ، متفاوت و کاربردی باشد ؟ اینها تنها سئوالاتی است که شما باید به آنها پاسخ بدهید تا متوجه بشوید که آیا محتوایی که تولید می کنید با کیفیت است یا خیر. البته این سئوالات تنها به شما یک تلنگر می زند که به فکر محتوای وب سایت خود باشید ، به امید خدا در مقالات بعدی بصورت تخصصی در خصوص محتوای با کیفیت با شما صحبت خواهیم کرد ، فقط برای اینکه این موضوع خالی از لطف نباشد به این نکته توجه کنید که مهمترین نکته در تولید محتوای با کیفیت تولید شدن آن بصورت انحصاری توسط وب سایت شما و کپی برداری نشدن از وب سایت های دیگر می باشد.
جستجوی محتوا ، کلیدواژه ها در سئو یا Content and Keyword Research) CR )
احتمالا بعد از تولید محتوای با کیفیت دومین فاکتور در فرآیند SEO جستجو و انتخاب کلید واژه های درست و خوب است.انواع و اقسام ابزارها وجود دارند که به شما کمک می کنند متوجه شوید کاربرانی که در اینترنت به دنبال مطلب شما می گردند دقیقا چه واژه هایی را جستجو می کنند. شما باید محتوایی تولید کنید که در آن کلید واژه های کاربرانی که در اینترنت آن را جستجو کرده اند و به محتوای وب سایت شما رسیده اند به خوبی پاسخگویی شده باشد ، در واقع کلید واژه در نقش یک پرسش است و محتوا در نقش پاسخ آن ، همیشه سعی کنید بهترین و با کیفیت ترین پاسخ را به پرسش ها بدهید تا همیشه به سراغ شما بیایند. کلید واژه ها زبان صحبت کردن کاربران با موتورهای جستجو هستند ، فرض کنید در همین وب سایت انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران شما مطلبی با عنوان مبانی بهینه سازی صفحات وب برای موتورهای جستجو نوشته اید ، اما آیا کاربری که در اینترنت به دنبال مسائل سئو است چنین واژه ای را در موتور جستجوی خود وارد می کند ؟ قطعا خیر و در نتیجه مطلبی که شما نوشته اید از نظر موتورهای جستجو کیفیت لازم را ندارد ، اما اگر به عنوان کلید واژه برای همین متن جمله یا کلمه ای شبیه آموزش سئو را انتخاب کنید احتمال زیاد بازدید شما افزایش خواهد یافت. البته این مسئله نیز که چگونه کلید واژه ها را انتخاب کنیم به خوبی خود کار ساده ای نیست و به امید خدا در خصوص این مسئله نیز در آینده مقالاتی را ارائه خواهیم کرد. بنابراین فراموش نکنید که به زبان کاربران و بازدید کنندگان باید محتوا تولید کنید.
استفاده از کلمات در محتوا در سئو یا Content Words ) CW )
خوب تا اینجا کلمات کلیدی یا همان کلیدواژه ها را انتخاب کرده اید ( البته میدونم انتخاب نکردید اما فرض رو بر این می گذاریم که انتخاب کرده اید 😀 ) نکته بعدی از اینجاست که آیا کلیدواژه هایی که انتخاب کرده اید در متن محتوای تولید شده شما وجود دارد ؟ یا اینکه اول محتوای خود را تولید کرده اید و بصورت سرسری چند کلید واژه ایجاد کرده اید ؟ اگر اینکار را کرده اید احتمالا یکبار باید به دقت مجتوای تولید شده خود را مرور کرده و با جستجو و تحقیق بیشتر کلید واژه ها را انتخاب کنید. دقت کنید که اگر می خواهید کلید واژه شما در موتورهای جستجو به خوبی در نتایج نمایش داده شود حتما به گونه ای متن خود را بنویسید که در متن چند بار حداقل کلید واژه ها تکرار شده باشد ، برای مثال در همین مقاله ای که بنده در خصوص SEO نوشته ام به عنوان کلید واژه کلمه کلیدواژه ها در سئو را به عنوان یکی از کلید واژه ها انتخاب می کنم ، با توجه به تکرار شدن این کلمه در متن محتوای تولیدی از نظر موتورهای جستجو این متن دارای ازرش کیفی مناسبی است. حتی اگر محتوای تولید شما بسیار با کیفیت باشد اما شما برای آن کلیدواژه مناسبی انتخاب نکنید در واقع این محتوای خوب را به هدر داده اید ، بعد از تولید محتوا همیشه زمانی را صرفا به انتخاب کلمات کلیدی متن اختصاص دهید ، البته توجه کنید که در فرآیند سئو هیچ تضمینی وجود ندارد اما شما می توانید با رعایت کردن این مسائل بهبود مستمری را در سئو وب سایت خود تجربه کنید.
رابطه های محتوا با کاربران در سئو یا Content Engagement )CE )
البته Engagement به معنای نامزدی و اشتغال است اما در اینجا شما به معنی رابطه ها برداشت کنید. محتوای با کیفیت باید بتواند با کاربران خو یک ارتباط موثر و مفید ایجاد کند ، موتورهای جستجو به دنیار پیدا کردن این ارتباطات با انواع و اقسام روش ها و الگوریتم ها هستند. برای مثال چند معیاری که موتورهای جستجو برای کیفیت محتوا و وب سایت و ارتباط آنها با کاربران در نظر می گیرند می تواند ، میزان ماندگاری کاربران بر روی صفحات وب سایت و میزان فرار از وب سایت بلافاصله بعد از مشاهده صفحه وب سایت شما باشد . اگر موتور جستجویی تشخیص دهد که کاربران بلافاصله بعد از وارد شدن به صفحات وب سایت شما آنرا می بندند و یا از آن خارج می شوند متوجه می شود که محتوای تولید شده شما دارای کیفیت لازم نیست و نمی تواند ارتباطات لازم و سالم با کاربران را برقرار کند. بر عکس همین موضوع نیز وجود دارد ، اگر موتور جستجو تشخیص دهد که کاربران بعد از ورود به هر صفحه ای از وب سایت شما زمانی معقول را در آن سپری می کنند که در اصطلاح فنی به آن Time On Site گفته می شود و بعد از مدت زمانی معین صفحه وب سایت شما را ترک می کنند تشخیص می دهند که محتوای تولید شده وب سایت شما با کیفیت است. یکی از معیارهای دیگر برای موتورهای جستجو برای اینکه درک کنند کاربران رابطه خوبی با وب سایت شما دارند تعداد لینک هایی است که به وب سایت شما شده است ، تعداد Share ها ، تعداد پسندها یا Like ها از سایر مواردی است که به موتورهای جستجو با کیفیت بودن مطلب را متذکر می شود. بنابراین فقط به فکر جذب کاربران لحظه ای نباشید سئویی مهم است که کاربران را در وب سایت نگه دارد نه آنها را فرار دهد.
تازگی محتوا در سئو یا Content Freshness ) CF )
موتورهای جستجو عاشق محتوای تازه هستند. دقیقا منظور از تازگی همان برداشتی است که شما در خصوص واژه تازه از همه چیز دارید. البته تازه بودن محتوا را به عوض کردن تاریخ انتشار و بروز رسانی قالب صفحات بصورت روزانه فرض نکنید ، تصور نکنید با دستکاری تاریخ انتشار یک محتوا ، محتوای شما از نظر موتورهای جستجو تازه محسوب می شودو در رنکینگ شما تفاوتی ایجاد می شود . این دقیقا مثل این است که یک کتاب را بدون اینکه محتوایش را تغییر دهید هر سال به عنوان کتاب جدید به بازار ارائه دهید و فقط تاریخ نشر و جلد و صفحه بندی آن را تغییر دهید ، مردم خنگ نیستند ، بازدیدکنندگان وب سایت شما و موتورهای جستجو هم خنگ نیستند و براحتی این نوع تقلب را شناسایی می کنند. حتی اضافه کردن صفحات خالی از محتوا به وب سایت از نظر موتورهای جستجو محتوای تازه محسوب نمی شود.
شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که شرکت گوگل دارای یک الگوریتم جالب به نام QDF است که مخفف Query Deserved Freshness است. اگر در موتورهای جستجو به ویژه گوگل تعداد جستجوی یک کلید واژه بیشتر از حد معمولی شود که تاکنون در موتورهای جستجو انجام می شده است. گوگل برای این واژه ساختار QDF را پیاده سازی می کند ، در این حالت گوگل تمامی وب سایت هایی که دارای کلمه کلیدی مورد نظر هستند را جستجو کرده و بررسی می کند که نسبت به روزهای قبل چه مطلب جدیدی در این محتوا تولید شده است ، هر چقدر مطلب شما تازه تر و بروز تر باشد در صفحات اول و نتیجه های اولیه گوگل با رتبه بالاتری نمایش داده می شود. حال فرض کنید این اتفاق برای وب سایت شما می افتد، شما مطلبی مثلا در خصوص هک شبکه های وایرلس نوشته اید ، با اینکه وب سایت های بسیاری در خصوص این موضوع مطالبی نوشته اند اما مطلب شما به روز و با کیفیت و البته تازه تر از مطالب سایر وب سایت هاست ، به محض اینکه کاربران شروع به جستجو در این مورد کنند وب سایت شما در نتایج اولیه گوگل نمایش داده می شود و این می تواند یک توفان ترافیکی خوب را روانه وب سایت شما کند.
به این حالت که به یکباره موجی از جستجو در خصوص یک مطلب در موتورهای جستجو پیش می آید در اصطلاح Active Hurricane گفته می شود. زمانیکه یک توفان فعال ( AH ) وجود ندارد ، نتیجه جستجو صرفا به وب سایت های معمولی و همیشگی ختم می شود اما زمانیکه یک توفان جستجو پیش می آید نتیجه ای که در موتورهای جستجو نمایش داده می شود در هر لحظه ممکن است تغییر کند ، ممکن است به یکباره لیست نتایجی که بصورت همیشگی بدست می آمده به کاربران نمایش داده نشود. در چنین لحظاتی اگر در مورد واژه مورد جستجوی توفانی ، شما مطلبی در اینترنت قرار بدهید قطعا بازدید وب سایت شما بالا می رود و شما تا روزها و هفته ها ممکن است به خاطر این محتوای جدید در صفحات اول گوگل نمایش داده شوید. توجه کنید که بعد از مدتی ممکن است دیگر نتیجه جستجوی موتورهای جستجو شما را در لیست های اولیه خود نیز نمایش ندهد ، این به خاطر این نیست که مطلب شما بی کیفیت است بلکه به خاطر این است که توفان جستجوی آن مطلب پایان یافته است. وب سایت هایی که خوب می توانند این توفان های جستجو را ردگیری کنند بسیار در کارشان موفق می شوند و به یکباره رشد خوبی در سئو می کنند ، فرض کنید که در تلوزیون به یکباره در خصوص ارائه سبد کالا به مردم صحبت می شود ، وب سایتی که در اولین لحظه مطلبی در این خصوص منتشر کند قطعا بازدید بسیار بالایی را به خود اختصاص می دهد اما طبیعی است که بعد از ارائه شدن سبد کالا دیگر کسی در این خصوص جستجویی نمی کند ، این به نوعی بازار بورس سئو محسوب می شود.
منبع : انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران