ر این بخش قصد داریم تا با اراثه یک مثال ساده از دستورات Ajax و نمایش خروجی واقعی آن ، شما را با ساختار کلی این تکنیک و نحوه عملکرد آن آشنا نماییم .
در مثال زیر ، یک صفحه ساده HTML داریم که در آن یک تگ < div > و یک دکمه فرمان button قرار دارد .
تگ < div > در ابتدا یک متن را نمایش می دهد و قصد داریم کاری کنیم تا پس از کلیک کاربر بر روی دکمه فرمان ، متن جدید آن از سرور دریافت شده و به روز رسانی شود .
کد موجود در صفحه HTML به صورت زیر است :
< html >< head > < script type = ” text/javascript ” > function loadXMLDoc ( ) { …. کد ها و دستورات Ajax در اینجا قرار می گیرد … } < /script > < /head >< body > < div id=”myDiv” > متن این قسمت را با Ajax تغییر دهید < /div > < button type=”button” onclick=” loadXMLDoc() “ > Change Content < /button > < /body >< /html > |
ر کد بالا ، هنگامی که کاربر بر روی دکمه فرمان کلیک می نماید ، تابع ( ) loadXMLDoc که کد آن در بخش < head > صفحه قرار دارد ، فراخوانی و اجرا شده و یک درخواست را به سرور ارسال می کند . سرور درخواست را دریافت کرده و آن را پردازش می کند . سپس خروجی تولید شده را به صفحه بر می گرداند . مرورگر این خروجی را دریافت کرده و محتویات تگ < div > را تغییر داده و به روز رسانی می کند .
کد تابع ( ) loadXMLDoc در جدول زیر قرار داده شده است . در قسمت بعدی ، به تشریح و آموزش نوشتن این دستورات خواهیم پرداخت .
function loadXMLDoc() { var xmlhttp; if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari xmlhttp=new XMLHttpRequest(); } else { // code for IE6, IE5 xmlhttp=new ActiveXObject(“Microsoft.XMLHTTP”); } xmlhttp.onreadystatechange=function() { if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) { document.getElementById(“myDiv”).innerHTML=xmlhttp.responseText; } } xmlhttp.open(“GET”,”ajax_info.txt”,true); xmlhttp.send(); } |