کامپوننت jdownloadتعداد زیادی از کابران ترجیح می دهند سایت های دانلود راه اندازی کنند. بدین صورت که مطالب و یا فایل های خود را برای دانلود در سایت معرفی می کنند. شاید ورود کاربران زیادی به اینترنت هم با سایتهای دانلود شروع شده باشد.
بسیاری از این سایت ها لینک های خود را در قالب یک متن هایپرلینک شده قرار می دهند و کاربر را به استفاده از لینک مستقیم مجاب می کنند. این روش برای کاربران بسیار ساده بوده و با این کار به راحتی به فایل های موردنظر دست پیدا می کنند، اما این روش دارای معایبی نیز می باشد.
یکی از عیب های این روش مصرف پهنای باند زیاد می باشد. از آنجا که لینک مستقیم بوده Leecher های زیادی از این لینک در سایت های خود استفاده می کنند و باعث میشوند با دانلود فایل مورد نظر توسط کاربران پهنای باند سایت شما مصرف شود.
به همین منظور برخی سایت ها از اسکریپت های مدیریت فایل استفاده می کنند، که روی لینک ها نظارت داشته باشند و از دادن لینک مستفیم به کاربر جلوگیری کنند.
در این مورد جوملا توانسته کامپوننت های ارزشمندی را همچون PhocaDownload, DocMan ,Jdownload, … ارائه کند. در این بین کامپوننت Jdownload محبوبیت زیادی نسبت به کامپوننت های دیگر داشته و همین امر موجب شده اکثر کاربران به این کامپوننت گرایش پیدا کنند. این کامپوننت که در ابتدا شباهت بسیار زیادی با کامپوننت DocMan داشت با تغییرات چشمگیری در سیستم کامپوننت به یک محصول انحصاری تبدیل شد.
شما با این کامپوننت قادر خواهید بود برای فایل های خود مواردی مثل نسخه ی فایل، نویسنده، تاریخ انتشار و … را تعیین کنید و اطلاعات دقیق تری از فایل مورد نظر را به کاربران ارائه دهید. همچنین می توانید لینک های دانلود را در فقط برای اعضا یا افراد خاص به نمایش بگذارید.
از دیگر مزیتهای این کامپوننت می توان به:
۱- امکان درج لینک دانلود در مطالب
۲- امکان نمایش اسکرین شات و تصاویر از فایل ها
۳- امکان درج نظر با کامپوننت های نظردهی jcomment و JomComment
۴- اتصال به AlphaUserPoint و بهره گیری از امتیازات آن به عنوان قیمت فایل و امتیاز به نویسنده
۵- پشتیبانی از PAD(Portable Application Description)
۶- اتصال به PayPerDownload جهت فروش فایل ها
۷- امکان نمایش لینک دانلود بعد سپری کردن زمان تعیین شده
۸- امکان ارسال گزارشات دانلود و آپلود
۹- اجازه به کاربران برای ارسال فایل
۱۰- نمایش تعداد دانلود فایل
۱۱- امکان درج لینک از سایت های خارج از سرور
۱۲- امکان عدم نمایش پسوند فایل ها در هنگام دانلود
۱۳- طراحی قالب مجزا برای محیط های دانلود(بصورت چیدمان و رنگ بندی)
۱۴- استفاده از فیلد های سفارشی
۱۵- ایجاد فایل htaccsess برای محافظت از فایل ها
۱۶- ایجاد مجموعه و زیر مجموعه بصورت نامحدود
۱۷- امکان backup گرفتن از فایل ها
۱۸- امکان تعریف مجوز برای فایل ها(به عنوان مثال رایگان یا تجاری)
۱۹- امکان انتشار فایل در ساعت یا تاریخ خاص
۲۰- امکان ایجاد گروه های کاربری
۲۱- ایجاد محدودیت دانلود در روز
۲۲- امکان امتیاز دهی به فایل های دانلود
۲۳- دارای ماژول های جدیدترین و محبوب ترین مطالب
وجود چنین کامپوننتی در جوملا جلوه های خاصی به سایت دانلود شما خواهد داد و مدیریت کاملی روی فایل ها را به همراه خواهد داشت. استفاده از این کامپوننت فشار بر روی سرور شما و سرقت فایل ها را کاهش خواهد داد.
تنها عیب این کامپوننت را می توان باگ های کامپوننت دانست که البته هر بار با انتشار نسخه جدید این باگ ها برطرف می شود. همچنین نبود یک آپلودر مناسب نیز از عیب های قابل اغماض آن می باشد.