سیستم های شبیه به شبکه به چند دسته تقسیم میشوند

۱) کامپیوترهای MainFrame : این کامپیوترها دارای چندین پردازنده و حافظه های بزرگ می باشند و ترمینالها که فقط دارای مانیتور و صفحه کلید می باشند به آن متصل می شوند و از آن استفاده می کنند. پس به نوعی می توان آنها را نوعی شبکه نامید اما نه بطور کامل .

۲) Distributed System ( سیستم های توزیع شده ) : این سیستم های شامل جندین کامپیوتر جداگانه می باشند که بر روی همه آنها یک سیستم عامل مخصوص مانند ماخ ( Mach ) نصب می شود و این سیستم عامل است که کلیه پردازشها را مدیریت می کنند و تصمیم می گیرد که مثلا این برنامه روی کدام سیستم ها انجام شود و یا مثلا این داده روی کدام سیستم ها ذخیره شود و در این موارد کاربر نمی تواند هیچ کاری انجام دهد . این کامپیوتر ها بیشتر برای انجام پردازشهای بسیار سنگین و بصورت موازی بکار می روند .

۳) کامپیوترهایی که به یکدیگر Link می شوند : یکی از راههایی که می توان کامپیوترها را به یکدیگر متصل کرد از طریق پورت های پشت آنها می باشد . اگر دو کامپیوتر را بتوان از طریق پورت های پشت آنها به یکدیگر متصل کرد در اصطلاح آنها را لینک کرده ایم . در سیستم عامل ویندوز نیز می توانید دو کامپیوتر را بدین روش به یکدیگر متصل کنید . برای اینکار در موقع نصب ویندوز باید نرم افزار آن را نصب کنید تا بتوانید دو کامپیوتر را در قالب Host و Geast استفاده نمایید