خیلی از دوستان ممکنه از مرورگر گوگل کروم استفاده کرده باشند و به احتمال زیاد عکس بالا رو موقع جستجو درون گوگل دیده باشند.
اکثر کاربرا چه عکسالعملی در قبال این پیغام داشتند؟
فکر کنم بیشتریا با زدن لینک Dismiss خواستیم که از دست این قسمت راحت بشیم و بکار خودمون برسیم.
اما خیلی از افراد بودهاند که خواستهاند دلیل پیغام رو متوجه بشوند.
کمی تحقیق
با کمی تحقیق متوجه میشود که گوگل برای کاربران خود امکانی بنام امنیت در جستجو قرار داده است. این بدین معناست که اطلاعات کاربران در ضمن جستجو محافظت شده و توسط افراد یا فردی اگر هم دزدیده شود، رمزنگاری شده و توسط سارق قابل تشخیص نیست.
چرا رمزنگاری
ایده رمزنگاری از آنجایی شروع شد که بزرگان رایانه جهان متوجه شدند که تنها جایی که کاربران دروغ نمیگویند، نزد موتورهای جستجو میباشد. بله همه ما حقایق رو به موتورهای جستجو میگوییم.
جستجو در مورد بیماری مزمنی که داریم، جستجو در مورد چگونگی تسهیل روند طلاق، جستجو در مورد چگونگی ساخت یک ابزار هوشمند و … . نسل ما وقتی از همه دوستان و آشنایان بنا به دلایلی نا امید میشویم به موتور جستجو رو میآوریم. همه حرف دلمون رو به موتور جستجو میگیم. حالا به نظر شما اگه همه اطلاعات جستجو شده توسط ما در سالیان طولانی جمعآوری کنیم به چه نتایجی میرسیم؟
فاجعه زمانی رخ میدهد که متوجه میشویم موتور جستجو ما را بهتر از خودمان میشناسد! بله موتور جستجو کاملا ما را میشناسد، اون به راحتی میدونه ما چه زمانی چه مشکلی داشتیم و چه زمانی به دنبال چه چیزی میگشتیم. شاید خیلیها فکر کنند که اطلاعات جستجو شده ما به درد چه کسی میخوره؟ ولی مطمئن باشید که این اطلاعات میتونن مثل یک سلاح رفتار کنند. به نکته زیر توجه کنید.
مطلبی که میخوام عرض کنم جای تاسف داره ولیکن حقیقت است. بنظر شما بیشترین کلمات جستجو شده توسط کاربران ایرانی چه کلماتی بوده است. بله شما هم شاید حدس زده باشید و حدستان هم تا حدودی درست است. این نکته را تا به اینجا نگه دارید تا به نکتهای دیگر اشاره کنم.
همانطور که همه میدانیم، موتور جستجوی محبوب ایرانیان، موتور جستجوی گوگل است و موتور جستجوی محبوب گوگل در کشور آمریکا، آیا میدانید کشور آمریکا قوانینی دارد و اون هم اینکه طبق این قوانین هر گونه اطلاعات و شیئی از خاک کشور آمریکا گذر کند. سازمان NSA حق بازرسی بر آن را دارد؟
بله اطلاعات کاربران توسط موتور جستجوی گوگل از خاک آمریکا گذر میکند. شاید بگویید که اطاعات که رمز شده بودند. درسته ولی اطلاعات رمزنگاری شده توسط خود گوگل رمز شده بودند!
حال این اطلاعات کاربری بدست امده توسط موتور جستجو را به سرویس دیگری از گوگل بنام گوگل پلاس و جیمیل پیوند دهید. بله گوگل همه ما را بهتر از خودمون میشناسد. بنظرتون خیلی سخته شناسایی کلیه شخصیت و اطلاعات ما توسط گوگل؟ ما که خودمان نام و نام خانوادگی و علاقمان را در گوگل پلاس براحتی قرار میدیم. جستجوگر هم که هست. پس …
حالا برگردیم به کلماتی که در موتور جستجوگر از طرف ایرانیان بیشتر از همه جستجو میشوند. با قرار دادن خانههای این پازل کنار هم متوجه میشویم که آمریکا چقدر راحت میتونه ایران رو آسیبشناسی کنه!!! فکر میکنید ویروس استاکسنت چرا انقدر مخرب بود؟ چون فکر کنم تا سایز کفش کارمندان انرژی اتمی بوشهر رو هم میدونست!!!
درجه آسیب شناسی
این معضل در حد خیلی بالای حساسیت امنیت ملی بوده تا جایی که فیلترینگ سایت گوگل بیشتر به نفع امنیت ملی میباشد ولیکن به دلایل کاربریهای کاربران عادی و عامیت آن در جامعه این کار تابحال عملی نبوده است. و فقط به بسته شدن SSL این سایت بسنده شده است.
راهکار