صفت دهم: توانایی استخدام، پرورش و نگهداری بهترین متخصصان و حرفه ای های IT.
جای بسی تعجب است که این ویژگی بسیار مهم و تعیین کننده، از مجموعه خصوصیات بایسته و یک CIO توانمند در ردیف اول اولویت ها قرارنمی گیرد و شگفت آورتر این که گاهی به طور کامل نادیده گرفته می شود. من، خود، از کسانی هستم که به این ویژگی به چشم یک اولویت می نگرم و موضوع جذب، پرورش و ساخت و پرداخت کارکنان درجه یک و عالی را از وظایف اصلی من است. در نتیجه، به طور معمول، از دید من CIOهایی بالاترین امتیاز را می گیرند که به شکلی خودجوش و خودکار شهامت و ارزش خود را به اثبات برساند.

صفت نهم: تجربه های بین المللی و جهانی.
این ویژگی ، تا پیش از ده تا پانزده سال پیش در این فهرست نبود. به موازات رشد تمایل شرکتها در گوشه و کنار جهان به حضور در عرصه های بین المللی و فرامرزی و ارتباطات فرا ملیتی و همکاری های گسترده شرکت ها در سطح جهانی، از CIOهای رده بالا، انتظار می رود با فرهنگهای مختلف آشنایی داشته باشند و با احترام به رسم و سنت های فرامرزی، درانجام کسب و کار و ارتباطات کاری بین المللی توانا باشند. در بیشتر مواقع، دانش و تجربه درباره یک بازار خاص، یک زبان خارجی و آشنایی تخصصی با یک کشور، یک محدوده جغرافیایی و فرهنگ، از ویژگی های مهم یک CIO به شمار می رود.

صفت هشتم: دانش و تجربه تخصصی از یک صنعت خاص.
برای یک cio، افزون بر بینش کلی حرفه ای، داشتن تخصص در یک زمینه خاص کاری مانند بانک داری، بیمه، خورده فروشی و مانند آن، بسیار ضروری است. این گونه تخصص های عمومی و خصوصی باعث می شود که CIO بتواند در زمینه های جدید کاری با توجه به ایده های قبلی خود، به ایده های جدید دست یابد و بتواند وظایف جدید خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

صفت هفتم: توانایی خلق و مدیریت تغییرات.
در دنیای جدید کسب وکار، از آن هنگام که تغییرپذیر کردن مدیران به جای جابجایی آنها بهترین را ایجاد تغییرات شناخته شد، این راه حل نه تنها درباره CIO ها، که برای تک تک کارکنان، اصلی ثابت شده و اولین فاز از فرایند ایجاد تغییرات، یکی از وظایف اساسی مدیران ارشد بخش های مختلف شازمان و از جمله CIO هاست. دیگر به سختی می توان پذیرفت که اگر نیاز به ایجاد تغییر در بخش فناوری های پیشرفته و انفورماتیک وجود دارد، راه حل آن تغییر CIO باشد. نه! سازمان ها و شرکت ها بیشترین تلاش خلاق خود را برای استخدام خلاق ترین و انعطاف پذیر ترین مدیران ارشد و میانی می کنند تا مجبور به تعویض یا جابه جایی مداوم آنها نباشند. توانایی ایجاد تغییرات در فرایند عملیاتی و کسب و کار سازمانها از یک سو و ایجاد تغییرات در کارایی و رقابت پذیری سازمان از سوی دیگر، از دیگر صفاتی است که CIO ها نیز باید از آن برخوردار باشند. باز مهندسی فرایند های کسب و کار، یا BPR، (Business Process Reengineering) و پیشرفت دایمی فرایند ها، یا (Continuous Process Improvement)، به ویژه در شرایط اقتصادی سخت تر، از درگیری های ذهنی CEO ها،( مدیر اجرایی Chief Executive Officer ) است.

صفت ششم: توانایی ها و مهارت های عالی روابط عمومی.
توانایی تشریح جزء به جزء و به توضیح دقیق یک خط مشی، نظر، تفکر یا حتی یک حس، آن هم به شفافترین حالت ممکن، یک “باید” از مجموعه ویژگی های CIO است. به این ویژگی، باید توانایی خوب گوش دادن، خوب مذاکره کردن، خوب قانع کردن و همچنین ثابت قدم بودن را اقزود. توانایی نگارش، ارتباطات کلامی تک به بک و توانایی ایراد سخنرانی، از دیگر ویژگی های یک CIO است.

صفت پنجم: مهارت های مدیریتی.
توانایی و مهارت رهبری و هدایت افراد و کارکنان، پروژه ها، منابع، بودجه ها، فروشندگان ودیگر شرکای کاری یک ضرورت است. توانایی تعیین اولویت ها، در زمان تعیین شده و منطبق با منابع، از ویژگی های حیاتی یک CIO توانمند است.

صفت چهارم: مهارت های ارتباطی درون سازمانی.
تا آن هنگام که CEO ها و COO ها(مدیرعملیاتی Chief Operative Officer) به دنبال یک CIO مناسب هستند، چه برای یک سمت جدید، چه برای جایگزینی، ارتباط و وابستگی ضعیف کاری بین CIOبا دیگرمدیران رده C (CFO,CEO,CIO.COO) (مدیر مالی یا Chief Financial Officer) و مدیران بخش های میانی سازمان، یک ضعف مهم و رایج ترین عامل در مردود شدن نامزد های پست CIO به حساب می آید. این مهارت حتی برقراری ارتباط با مشتریان، عرضه کنندگان و شرکای زنجیره عرضه تعمیم پیدا می کند. بنا نهادن چنین همبستگی درون سازمانی مستلزم ارتباطات شخصی با سطوح مختلف است که از طریق درک و فهم متقابل، ارتباطات و اطمینان بین تک تک افراد امکان پذیر است.

صفت سوم: واقع بینی در کسب وکار.
از دیدگاه مدیریت ارشد سازمان و دیگر همتایانش، بزرگترین نقص مدیران ارشد IT نداشتن درک صحیح از کاهیت کسب و کار است، چه در یک زمینه ویژه از کسب و کار و چه در کسب و کار عام . CIO هایی که اهل چالش یا تلاش نیستندویا توانایی گسترش دانش خود را در صنعتی که با آن درگیر هستند، ندارند و یا نمی توانند خط مشی های کسب وکار شرکت، مدل عملیاتی، اهداف کسب ارزش، موقعیت بازار و رقابت را به درستی درک کنند، از آنجا که در خلق” ارزش” برای سازمان خود ناتوان هستند. محکوم به شسکت می شوند. به طور مشابه،آشنایی پایه ای با اصول و مبانی حسابداری، مدیریت مالی، مدیریت زنجیره ای عرضه (Supply Chain Management, SCM) بازاریابی، فروش و کانال های توزیع سنتی وآن لاین، از ملزومات موفقیت مدیران ارشد به شمار می رود.

صفت دوم: تخصص در اولویت بندی فناوری هایی که برای سازمان مزیت ایجاد می کنند.
این قابلیت از توانمندی های تخصصی برای گزینش یک CIO به شمار می رود. جنبه های بسیار تخصصی فناوری که یک CIO باید به طور نسبی بر آنها تسلط داشته باشد عبارت است از: ERP (Enterprise Resource Planing):، زیر ساختهای وب (Web Infrastructure)، تجارت الکترونیک (E.commerce)، CRM(Customer Relationship Mnagement) پایگاه داده ها (Data warehouse) و غیره.

و دست آخر مهمترین و اصلی ترین قابلیت یک CIO: رهبری (Leadership)
تمام صفات یک رهبری شایسته باید در مدیر انفورماتیک متجلی باشد. وسعت دید در زمینه کاری، انعطاف پذیری، شور و انرژی، الهام پذیری، هوش و ذکاوت، اعتماد به نفس، مثبت اندیشی، خلاقیت، هدفمندی، حامی بودن، یاری گری، آرمان گرایی، قابلیت رشد و ترقی، خطر پذیری، اعتماد و اطمینان دادن به دیگرانف مشوق بودن و غیره، همه از صفاتی است که یک رهبر باید داشته باشد.