هر سال اشتباهات جدیدترى در طراحى وب سایت‌ها رخ مى‌دهد. تعدادى از بدترین اشتباهات در طراحى وب به ترکیب‌هاى ضعیف پست‌هاى الکترونیکى مربوط مى‌شوند اما در سال گذشته، «نبود اطلاعات مربوط به قیمت‌ها» بزرگترین اشتباهى بود که در تمام موتورهاى جست‌وجو مطرح شده بود.
موضوعاتى که در زیر مى‌آید، از جمله‌ى این اشتباهات‌اند. این مطلب را بخوانید و سعى کنید که این اشتباهات را در طراحى وب‌سایت خود تکرار نکنید.

۱- عدم ذکر قیمت در سایت‌هاى B2C
هیچ سایت B2C (فروشنده به خریدادر) چنین اشتباهى را مرتکب نمى‌شود. اما گاهى چنین اشتباهى در سایت‌هاى B2C رخ مى‌دهد و کاربر را به اشتباه مى‌اندازد.

۲- عدم انعطاف موتورهاى جست‌وجوگر
برخى موتورهاى جست‌وجو کارآیى لزم را ندارند و نه‌تنها کاربران قدیمى را دچار مشکل مى‌کنند بلکه هر کاربر دیگرى را نیز عصبانى خواهد کرد. بهتر است موتورهاى جست‌وجویى که شما طراحى مى‌کنید، بهترین پیشنهادات را در بالاى لیست‌ش ارائه دهد.

۳- طولانى بودن عرض صفحه
پیمایش عمودى بیشتر براى کاربران جاافتاده است و هم‌چنین براى حالت‌هاى استاندارد پنجره‌ى اینترنتى مثل (۶۰۰×۸۰۰) تعریف شده است. پس، از طراحى صفحاتى که کاربران را به پیمایش عرضى صفحه‌تان مجبور مى‌کند، بپرهیزید.

۴- ثابت بودن اندازه‌ى فونت‌ها
در ۹۵ درصد موارد اگر فونت را در طراحى صفحه وب به صورت ثابت تعریف کرده باشید، کاربران عمومى آنها را به صورتى نازک خواهند دید. پس بهتر است امکان تغییر اندازه‌ى فونت براى کاربران را به وجود آورید.

۵- بلوک‌هاى متنى
دیوارى از متن، مرگى براى تجربه‌ى پویاست. براى خواندن نیز بسیار خسته‌کننده خواهد بود. نوشتن براى کاربران اینترنتى متفاوت از نوشته‌هایى است که براى چاپ حاضر شده‌اند. براى جلب خواننده باید از ترفند‌هاى نوشتارى مانند:
– تیتر
– لیست‌هاى شماره‌دار
– لغات کلیدى رنگى
– پاراگراف‌هاى کوتاه
– هرم وارونه
و نوشتارى ساده
استفاده کرد.

۶- در لینک به صفحات از جاوااسکریپت‌هاى ساده استفاده کنید
وجود جاوا اسکریپت‌ها در پیوند‌ها (لینک‌ها) راه استفاده از امکانات اینترنتى را براى کاربران، ساده مى‌کند. این لینک‌ها باید ابرمتن‌ (Hypertext)‌هایى باشند که ساده هستند و به راحتى صفحه‌ى جارى را با یک صفحه‌ى جدید جایگزین مى‌کنند.
کاربران باید خودشان تصمیم بگیرند از کدام لینک‌ها استفاده کنند.

۷- FAQها
FAQها فقط به سؤالات ساده پاسخ مى‌دهند. پس اگر سؤالاتى که کمى مشکل‌تر باشد از سوى کاربران مطرح شود و جوابش در این سؤالات نباشد، اطمینان کاربر به این صفحه وب کاهش مى‌یابد و به جستجویش صدمه خواهد زد.

۸- جمع‌آورى آدرس‌هاى پست الکترونیکى بدون آنکه حقوق شخصى رعایت شود
کاربران اغلب به راحتى آدرس پست‌هاى الکترونیکى‌شان را به صفحات وب نمى‌دهند. فقط به آنها نگوئید عضو شدن مجانى است بلکه به آنها حقوقشان را یادآور شوید.

۹- URLهایى بیشتر از ۷۵ کاراکتر
طولانى بودن آدرس اینترنتى به گشت اینترنتى لطمه مى‌زند و به سختى مى‌توان چنین صفحه‌ى وبى را به دوستى معرفى کرد. اگر کاراکترهاى آدرس زیاد باشد، کاربران نمى‌دانند که چگونه مى‌توانند به آن دسترسى داشته باشند.

۱۰- فرستادن نامه‌ى الکترونیکى به مکان‌هایى ناخواسته
در برخى سایت‌ها ممکن است با زدن کلیدى به جاى آن که به جایى که مى‌خواهید بروید مجبور مى‌شوید نامه‌اى را به کسى که نمى‌شناسید بفرستید.
آدرس‌هاى Mail to را بره روى نام افراد قرار ندهید. چرا که کاربران بیشتر فکر مى‌کنند که با کلیک برروى نام فرد مى‌توانند بیوگرافى او را بخوانند.
در پایان تاکید مى‌شود که در طراحى صفحات وب باید خواست‌هاى کاربران را تامین کرد نه چیز دیگر.
به نظر شما در سال ۲۰۰۳ کدام ۱۰ اشتباه در صدر اشتباهات طراحان وب قرار خواهد گرفت؟