ارتباطDail-up ، یکلینک نقطه به نقطه ( Point-To-Point ) با استفاده از تلفن است . در چنین مواردى یکروتر و یا سرویس دهنده، نقطه ارتباطى شما به شبکه با استفاده از یک مودم خواهد بود. سرویس دهنده دستیابى راه دور موجود در مراکز ISP ، مسئولیت ایجاد یک ارتباط نقطه بهنقطه با سریس گیرندگان Dial-up را برعهده دارد . در ارتباطات فوق ، مى بایست ازامکانات خاصى به منظور ارسال IP و سایر پروتکل ها استفاده گردد . با توجه به این کهلینک ایجاد شده بین دو نقطه برقرار مى گردد ، آدرس دهى مشکل خاصى را نخواهد داشت.

SLIP ( اقتباس شده از Serial Line Internet Protocol ) و PPP ( اقتباس شدهاز Point-To-Point ) پروتکل هائى مى باشند که امکان استفاده از TCP/IP بر روى کابلهاى سریال نظیر خطوط تلفن را فراهم مى نمایند ( SLIP و PPP : دو روش متفاوت بهمنظور اتصال به اینترنت ). با استفاده از پروتکل هاى فوق ، کاربران مى توانند توسطیک کامپیوتر و مودم به اینترنت متصل شوند . از پروتکل SLIP در ابتدا در سیستم عاملیونیکس استفاده مى گردید ولى امروزه تعداد بیشترى از سیستم هاى عامل نظیر لینوکس وویندوز نیز از آن حمایت مى نمایند . در حال حاضر استفاده از پروتکل SLIP نسبت به PPP بمراتب کمتر است .

PPP نسبت به SLIP داراى مزایاى متعددى است :

امکان مبادله اطلاعات به صورت همزمان و غیر همزمان . در پروتکل SLIP صرفا” امکان مبادله اطلاعات به صورت همزمان وجود دارد .

ارائه امکانات لازم بهمنظور تصحیح خطاء . تصحیح خطاء در پروتکل SLIP عموما” مبتنى بر سخت افزار استفادهشده به منظور برقرارى ارتباط ( نظیر مودم ) و یا استفاده از قابلیت هاى پروتکل TCP/IP است .

ارائه امکانات لازم براى فشرده سازى .پروتکل SLIP در اغلب بخشهاى آن چنین ویژگى را دارا نمى باشد . در این رابطه نسخه هائى از SLIP به منظورفشرده سازى نظیر Compressed SLIP و یا CSLIP طراحى شده است ولى متداول نمى باشند .

ارائه امکانات لازم به منظور نسبت دهى آدرس ها به صورت پویا و اتوماتیک .پروتکل SLIP مى بایست به صورت دستى پیکربندى گردد ( در زمان Dial-up و یا تنظیماولیه Session ) .

امکان استفاده از چندین پروتکل بر روى لینک هاى PPP وجوددارد ( نظیر IP و یا IPX ) . در پروتکل SLIP صرفا” امکان استفاده از پروتکل IP وجودخواهد داشت .

وجه اشتراک پروتکل هاى PPP و SLIP

هر دو پروتکل قابلروتنیگ نمى باشند . با توجه به نوع ارتباط ایجاد شده که به صورت نقطه به نقطه است وصرفا” دو نقطه در ارتباط درگیر مى شوند ،ضرورتى به استفاده از روتینگ وجود نخواهدداشت .

هر دو پروتکل قادر به کپسوله نمودن سایر پروتکل هائى مى باشند که درادامه براى روتر و سایر دستگاه ها ارسال مى گردند . در مقصد، اطلاعات مربوط بهپروتکل هاى SLIP و یا PPP برداشته شده و پروتکل هاى ارسالى توسط لینک سریال نظیر IP ، در طول شبکه فرستاده مى گردد .

یک کامپیوتر با استفاده از یک ارتباط SLIP و یا PPP قادر به شبیه سازى یک اتصال مستقیم به اینترنت است . در این رابطه بهامکانات زیر نیاز مى باشد :

یک کامپیوتر و مودم

یک account از نوع SLIP و یا PPP از ISP مربوطه

نصب نرم افزارهاى TCP/IP و SLIP/PPP بر روىکامپیوتر کاربر ( نرم افزارهاى فوق معمولا” در زمان استقرار سیستم عامل بر روىکامپیوتر نصب خواهند شد ).

یک آدرس IP . آدرس فوق ممکن است به صورت دائم ویا پویا ( استفاده از سرویس دهنده DHCP ) به کامپیوتر کاربر نسبت داده شود.

نحوه عملکرد یک اتصال SLIP و یا PPP

مودم موجود بر روى کامپیوتراقدام به شماره گیرى یک کامپیوتر از راه دور در یک ISP مى نماید .

نرمافزار SLIP/PPP درخواست یک اتصال SLIP/PPP را مى نماید .

پس از برقرارىارتباط ، ISP مربوطه به کامپیوتر کاربر یک آدرس IP را اختصاص خواهد داد ( در مواردىکه از یک سرویس دهنده DHCP استفاده مى گردد ) .

نرم افزار TCP/IP بر روىکامپیوتر کاربر ، کنترل و مدیریت مبادله اطلاعات بین کامپیوتر کاربر و اینترنت رابرعهده خواهد گرفت .   PPP نسبت به SLIP دارای مزایای متعددی است :  · امکان مبادله اطلاعات به صورت همزمان و غیر همزمان . در پروتکل SLIP صرفا” امکان مبادله اطلاعات به صورت همزمان وجود دارد .  · ارائه امکانات لازم به منظور تصحیح خطاء . تصحیح خطاء در پروتکل SLIP عموما” مبتنی بر سخت افزار استفاده شده به منظور برقراری ارتباط ( نظیر مودم ) و یا استفاده از قابلیت های پروتکل TCP/IP است .  · ارائه امکانات لازم برای فشرده سازی .پروتکل SLIP در اغلب بخش های آن چنین ویژگی را دارا نمی باشد . در این رابطه نسخه هائی از SLIP به منظور فشرده سازی نظیر Compressed SLIP و یا CSLIP طراحی شده است ولی متداول نمی باشند .  · ارائه امکانات لازم به منظور نسبت دهی آدرس ها به صورت پویا و اتوماتیک .پروتکل SLIP می بایست به صورت دستی پیکربندی گردد ( در زمان Dial-up و یا تنظیم اولیه Session ) .  · امکان استفاده از چندین پروتکل بر روی لینک های PPP وجود دارد ( نظیر IP و یا IPX ) . در پروتکل SLIP صرفا” امکان استفاده از پروتکل IP وجود خواهد داشت .  وجه اشتراک پروتکل های PPP و SLIP  · هر دو پروتکل قابل روتنیگ نمی باشند . با توجه به نوع ارتباط ایجاد شده که به صورت نقطه به نقطه است و صرفا” دو نقطه در ارتباط درگیر می شوند ،ضرورتی به استفاده از روتینگ وجود نخواهد داشت .  · هر دو پروتکل قادر به کپسوله نمودن سایر پروتکل هائی می باشند که در ادامه برای روتر و سایر دستگاه ها ارسال می گردند . در مقصد، اطلاعات مربوط به پروتکل های SLIP و یا PPP برداشته شده و پروتکل های ارسالی توسط لینک سریال نظیر IP ، در طول شبکه فرستاده می گردد .  یک کامپیوتر با استفاده از یک ارتباط SLIP و یا PPP قادر به شبیه سازی یک اتصال مستقیم به اینترنت است . در این رابطه به امکانات زیر نیاز می باشد :  · یک کامپیوتر و مودم  · یک account از نوع SLIP و یا PPP از ISP مربوطه  · نصب نرم افزارهای TCP/IP و SLIP/PPP بر روی کامپیوتر کاربر ( نرم افزارهای فوق معمولا” در زمان استقرار سیستم عامل بر روی کامپیوتر نصب خواهند شد ).