در این قسمت شما می آموزید که در یک شبکه Wierless LAN برای انتخاب و پیاده سازی سیستم چه پارامترها و نکاتی را باید مد نظر قرار داد.
۱- برد محدوده پوشش:
اثر متقابل اشیاء موجود در ساختمان (نظیر دیوارها، فلزات و افراد) میتواند بر روی انرژی انتشار اثر بگذارد و در نتیجه برد و محدوده پوشش سیستم را تحت تأثیر قرار دهد. برای سیگنالهای مادون قرمز، اشیای موجود در ساختمان مانعی دیگر بشمار میرود و در نتیجه محدودیتهای خاصی را در شبکه بوجود میآورد. بیشتر سیستمهای WLAN از امواج رادیویی RF استفاده میکنند، زیرا میتواند از دیوارها و موانع عبور کند. برد (شعاع پوشش) برای سیستمهای WLAN بین ۱۰ تا ۳۰ متر متغیر است.
۲ -سرعت انتقال داده:
همانند شبکههای کابلی، سرعت انتقال داده واقعی در شبکههای بیسیم، به نوع محصولات و توپولوژی شبکه بستگی دارد. تعداد کاربران، فاکتورهای انتشار مانند برد، مسیرهای ارتباطی، نوع سیستم WLAN استفاده شده، نقاط کور و گلوگاههای شبکه، از پارامترهای مهم و تأثیرگذار در سرعت انتقال داده بحساب میآیند. بعنوان یک مقایسه با مودمهای امروزی (با سرعت ۵۶ کیلو بیت در ثانیه) سرعت عملکرد WLANها در حدود ۳۰ برابر سریعتر از این مودمهاست.
۳-سازگاری با شبکههای موجود:
بیشتر سیستمهای WLAN با استانداردهای صنعتی متداول شبکههای کابلی نظیر Ethernet و Token Ring سازگار است. با نصب درایورهای مناسب در ایستگاههای WLAN، سیستمهای عامل آن ایستگاهها دقیقا مانند سایر ایستگاههای موجود در شبکه LAN کابلی بکار گرفته میشود.
۴- سازگاری با دیگر محصولات :
WLAN به سه دلیل مشتریان هنگام خرید محصولات WLAN باید مراقب باشند که سیستم موردنظر بتواند با سایر محصولات WLAN تولیدکنندگان دیگر سازگاری داشته باشد:
۱) ممکن است هر محصول از تکنولوژی خاصی استفاده کرده باشد، برای مثال سیستمی که از فناوری FHSS استفاده کند نمیتواند با سیستمی با فناوری DSSS کار کند.
۲) اگر فرکانس کار دو سیستم با یکدیگر یکسان نباشد،حتی در صورت استفاده از فناوری مشابه، امکان کارکردن با یکدیگر فراهم نخواهد شد.
۳) حتی تولیدکنندگان مختلف اگر از یک فناوری و یک فرکانس استفاده کنند، بدلیل روشهای مختلف طراحی ممکن است با سایر محصولات دیگر سازگاری نداشته باشد.
۵-تداخل و اثرات متقابل:
طبیعت امواج رادیویی در سیستمهای WLAN ایجاب میکند تا سیستمهای مختلف که دارای طیفهای فرکانسی یکسانی هستند، بر روی یکدیگر اثر تداخل داشته باشند. با این وجود اغلب تولیدکنندگان در تولید محصولات خود تمهیداتی را برای مقابله با آن بکار میگیرند، به نحوی که وجود چند سیستم WLAN نزدیک به یکدیگر، تداخلی در دیگر سیستمها بوجود نمیآورد.
۶-ملاحظات مجوز فرکانسی:
در اغلب کشورها ارگانهای ناظر بر تخصیص فرکانس رادیویی، محدوده فرکانس شبکههای WLAN را مشخص کردهاند. این محدوده ممکن است در همه کشورها یکسان نباشد. معمولا سازندگان تجهیزات WLAN فرکانس سیستم را در محدوده مجاز قرار میدهند. در نتیجه کاربر نیاز به اخذ مجوز فرکانسی ندارد. این محدوده فرکانس به ISM معروف است. محدوده بینالمللی این فرکانسها ۹۲۸-۹۰۲ مگاهرتز،۴۸۳/۲-۴/۲ گیگاهرتز، ۵۳۵-۱۵/۵ گیگاهرتز و ۸۷۵/۵-۷۲۵/۵ گیگاهرتز است. بنابراین تولیدکنندگان تجهیزات WLAN باید این محدوده مجوز فرکانسی را در سیستمهای خود رعایت کنند.
۷-سادگی و سهولت استفاده:
اغلب کاربران در مورد مزیتهای WLANها اطلاعات کمی دارند. میدانیم که سیستم عامل اصولاً به نحوه اتصال سیمی و یا بیسیم شبکه وابستگی ندارند. بنابراین برنامههای کاربردی بر روی شبکه بطور یکسان عمل مینمایند. تولیدکنندگان WLAN ابزار مفیدی را برای سنجش وضعیت سیستم و تنظیمات مورد در اختیار کاربران قرار میدهند. مدیران شبکه به سادگی میتوانند نصب و راهاندازی سیستم را با توجه به توپولوژی شبکه موردنظر انجام دهند. در WLAN کلیه کاربران بدون نیاز به کابلکشی میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. عدم نیاز به کابلکشی موجب میشود که تغییرات، جابجایی و اضافه کردن در شبکه به آسانی انجام شود. در نهایت به موجب قابلیت جابجایی آسان تجهیزات WLANمدیر شبکه میتواند قبل از اینکه تجهیزات شبکه را در مکان اصلی خود نصب کند، ابتدا آنها را راهاندازی کند و تمامی مشکلات احتمالی شبکه را برطرف سازد و پس از تایید نهایی در محل اصلی جایگذاری نماید و پس از پیکربندی، هرگونه جابجایی از یک نقطه به نقطه دیگر را بدون کمترین تغییرات اصلاح نماید.
۸-امنیت:
از آنجایی که سرمنشأ فناوری بیسیم در کاربردهای نظامی بوده است، امنیت از جمله مقولات مهم در طراحی سیستمهای بیسیم بشمار میرود. بحث امنیت هم در ساختار تجهیزات WLAN به نحو مطلوبی پیشبینی شده است و این امر شبکههای بیسیم را بسیار امنتر از شبکههای سیمی کرده است. برای گیرندههایی که دستیابی مجاز به سیگنالهای دریافتی ندارند، دسترسی به اطلاعات موجود در WLAN بسیار مشکل است. به دلیل تکنیکهای پیشرفته رمزنگاری برای اغلب گیرندههای غیرمجاز دسترسی به ترافیک شبکه غیرممکن است. عموما گیرندههای مجاز باید قبل از ورود به شبکه و دسترسی به اطلاعات آن، از نظر امنیتی مجوز لازم را دارا باشند.
۹- هزینه:
برای پیادهسازی یک WLAN هزینه اصلی شامل دو بخش است: هزینههای زیرساختار شبکه مانند APهای شبکه و نیز هزینه کارتهای شبکه جهت