ویژگی مدیر شبکه های اجتماعی

– دانش عمومی

به نظر بدیهی است که یک مدیر شبکه اجتماعی یا حتی کسی که در حال استفاده از این ابزار است باید به موضوعی که صحبت می کند اشراف داشته باشد. حتی اگر خود مدیر به تولید محتوای مورد نظر مشغول نیست ولی باید درباره آن اطلاعات کافی را داشته باشد. این دانش و این اطلاعات به او کمک می کند تا بتواند در فضاهای مجازی مختلف و حتی رویدادهای فیزیکی در مورد موضوع صحبت کرده و در صورت لزوم از اطلاعاتی که ارائه شده است حمایت کند. وبلاگ نویسی، صحبت کردن، شبکه سازی و داشتن تعامل با مشتریان به افزایش دانش و اطلاعات مدیر کمک می کند.
article_image_one_596.jpg

۲- مهارت های نویسندگی و سردبیری

داشتن قلم خوب و نوشتن به سبک و سیاق خاص شاید یک هنر باشد و هر کسی آن را نداشته باشد ولی مهارت و دانش نوشتن درست یک «باید» است که مدیر بخش شبکه های اجتماعی و مدیر محتوا باید آن را داشته باشد. در گذشته ابزارهای تبلیغاتی زبان کسب وکارها بودند ولی امروزه با توجه به نفوذ اینترنت و سهولت بحث تولید و انتشار محتوا هر برند می تواند خود به تولید محتوا بپردازد ولی نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که درست بودن نوشتار و استفاده از یک ادبیات درست است که می تواند در زمان طولانی ماندگار شده و به یاد خواننده بماند.

۳- دانستن تفاوت کانال های ارتباطی

یک مدیر موفق شبکه های اجتماعی در مورد مخاطبین کسب وکار شما اطلاعات لازم و کافی را با هدف استفاده از کانال های مختلف شبکه های اجتماعی دارد. در واقع او باید بداند که برای چه مخاطبی از چه کانالی استفاده کند. این موضوع در زمان استخدام هم مهم است. در واقع نیرویی که شما برای گرداندن شبکه های اجتماعی خود از آن ها استفاده می کنید باید تفاوت این شبکه ها را دانسته و بداند که با مخاطب هر کانال چطور صحبت کند. محتوایی که در شبکه اجتماعی اینستاگرام تولید می شود و بسیار هم کاربرد خوبی دارد ممکن است در شبکه اجتماعیی توییتر به درد نخورد. پس شناخت تفاوت های کانال های ارتباطی بسیار مهم است.

۴- شناخت عمومی از فضای عمومی مردم و جهان

هر مدیر شبکه اجتماعی باید در زمینه اتفاقاتی که در دنیای واقعی می افتد، بازخوردها و عکس العمل های مردم و مخاطبی و خلاصه آنچه که می تواند بر کسب وکارش تأثیر بگذارد آگاهی داشته باشد. شناخت دنیای حقیقی و اتفاقاتی که در آن رخ می دهد یک موضوع کلیدی در رابطه با بهبود بخشیدن به عملکرد شما در دنیای مجازی دارد. اطلاع رسانی و پاسخ مناسب به این رویدادها چیزی نیست که بتوان با پست های ارسالی اتوماتیک از عهده آن ها برآمد. پس باید در زمان درست، پاسخ درستی به اتفاقات دنیای واقعی داد.

۵- شوخ طبعی

اگر شوخ طبعی و شوخ بودن برای برندتان بد نیست، اشکالی ندارد که با رعایت اصل ادب و احترام از این خصلت خوب استفاده کنید. این شوخ طبعی می تواند در کمپین ها و فعالیت های شما، طعم مناسبی به فعالیت های شما داده و مخاطبین بیشتری را به سمتتان جذب کند.

۶- هم دلی

همینطور که گفته شد یکی از اصول مهم و پایه ای در مدیریت شبکه های اجتماعی، داشتن دانش در مورد مخاطب و نحوه تعامل آن ها با شما است. در واقع اگر کم دقیق تر صحبت کنیم شما باید بدانید که چه عکس العملی باید در قبال گفته های مخاطبین داشته باشید و چطور با آن ها صحبت کنید. یکی از این مهارت ها، دانستن نحوهٔ هم دلی با مشتری است. مشتری در زمان های شاکی یا می خواهد غر بزند. در این وضعیت پاسخ مناسب دادن و حتی گاهی «فقط گوش کردن» به مشتری می تواند بسیار کمک کننده باشد؛ بنابراین به عنوان یک مدیر شبکه های اجتماعی باید در این زمینه اطلاعات زیادی داشته باشید.

۷- درست حرف زدن

به هیچ وجه و در هیچ حالتی نباید از اصطلاحات عامیانه و کوچه بازاری استفاده کرد. این موضوع اصلاً در حد و اندازه برند نیست. به جای استفاده از اصطلاحات عامیانه باید زبان مخاطب عمده خود را بشناسید. با زبان خودش و با رعایت ادب و احترام صحبت کنید. این موضوع را بفهمید که مخطابتان چطور اطلاعات می دهد و چطور اطلاعات می گیرد.