این فیلد هشت بیتی است و توسط آن ماشین (یعنی ماشین تولیدکننده بسته IP ) از مجموعه زیرشبکه (یعنی مجموعه مسیریابهای بین راه) تقاضای سرویس ویژه ای برای ارسال یک دیتاگرام می نماید. بعنوان مثال ممکن است یک ماشین میزبانبخواهد دیتاگرامِ صدا یا تصویر برای ماشین مقصد ارسال نماید؛ در چنین شرایطی از زیر شبکه تقاضای ارسال سریع و به موقع اطلاعات را دارد نه قابلیت اطمینان صددرصد، چرا که اگر یک یا چند بیت از داده های ارسالی در مسیر دچار خرابیشود تأثیرچندانی در کیفیت کار نخواهد گذاشت ولی اگر بسته های حاوی اطلاعات صدا یا تصویر به سرعت و سرموقع تحویل نشود اشکال عمده بوجود خواهدآمد. در چنین مواقعی ماشین میزبان از زیر شبکه تقاضای سرویس سریع (ولاجرم غیرقابل اطمینان) می نماید. در برخی از محیط های دیگر مثل ارسال نامه الکترونیکی یا مبادله فایل انتظارِ اطمینانِ (Reliability) صددرصد از زیرشبکه وجود دارد و سرعت تأثیرچندانی بر کیفیت کار ندارد.

از طریق این فیلد نوع سرویس درخواستی مشخص می شود؛ این فیلد خودش به چند بخش تقسیم شده است:

الف) سه بیت سمت چپ، اولویت بسته IP را تعیین می کند. اگر در این سه بیت صفر قرارگرفته باشد بسته اطلاعاتی از نوع معمولی تلقی می شود، یعنی دارای پایین ترین مقدار اولویت است و اگر مقدار ۷ یعنی ۲(۱۱۱) در این سه بیت قرارگرفته باشد بالاترین اولویت برای بسته در نظرگرفته می شود. مسیریاب در بین بسته های IP که از کانالهای مختلف واردشده اند، بسته هایی را زودتر پردازش و مسیریابی می کند که دارای حق تقدم و اولویت بالاتری باشند. بسته های با حق تقدم بالابرای عملیاتی نظیر ارسال بسته های اطلاعاتی به منظور تنظیم و پیکربندی پارامترهای زیر شبکه مورد استفاده قرارمی گیرد.(مثلاً برای گزارش یک خرابی در زیر شبکه یا مبادله جداول مسیریابی)

ب) بیتهای R,T,D : بیت D به معنای تأخیر، بیت R به معنای قابلیت اطمینان و بیت T به معنای توان خروجی خط (Throughput) است و ماشین میزبان با قراردادن ۱ در این بیتها انتظارش را از زیرشبکه بیان می کند. مسیریابها بابررسی این سه بیت می توانند در مورد انتخاب مسیر مناسب تصمیم بگیرند. بسیاری از مسیریابهای سیسکو قادرند این فیلد را پردازش کرده ودر صورت امکان سرویس لازم را ارائه نمایند.