طراحی و لایه بندی وب سایت اولین تاثیر را در وب سایت شما دارد. سایت های بسیاری وجود دارند که بسیار جذاب و دارای بازدید کنندگان مدام هستند و بازدیدکنندگان به این گونه وب سایت ها به راحتی وارد سایت می شوند و به راحتی خارج می شوند بدون اینکه حتی یک کلیک کرده باشند.
موتور های جستجو بسیار باهوش می باشند اما با این حال، آنها نرم افزار می باشند نه انسان، که توانایی خواندن محتوای مورد علاقه خود را دارد. اگر شما سایت خود را بسیار پیچیده ایجاد کنید، آنگاه موتور جستجو توانایی تجزیه و تحلیل درست وب سایت شما را نخواهد داشت و در نتیجه شاخص گذاری (indexing) موثری را انجام نخواهد داد که سبب از دست دادن رتبه وب سایت خود می شوید.
محتوای واقعی صفحه باید تراکمی از کلمات کلیدی در حدود ۱۰% و باید وزنی در حدود ۲۰۰ کلمه را داشته باشد – البته نظرهای متفاوتی در مورد این اندازه در میان متخصصین SEO وجود دارد. بعضی بیان می کنند، تراکم کلمات کلیدی باید ۵% باشد و بعضی هم می گویند ۲۰% باید باشد. شما می توانید همان ۱۰% را در نظر بگیرید که به قدر کافی مناسب می باشد.
در زیر ما یک سری راهنمایی ها را بیان می کنیم که شما باید همیشه در ضمن طراحی صفحه وب آنها را به خاطر بسپارید:
۱٫ شما باید محتوای متنی بیشتری به نسبت عناصر HTML داشته باشید.
۲٫ از فریم ها استفاده نکنید. فریم ها دشمن موتور جستجو می باشند، و موتور جستجو هم دشمن فریم ها می باشد.
۳٫ تا جای ممکن از تبلیغات استفاده نکنید، به این علت که اغلب تبلیغات از جاوا اسکریپت استفاده می کنند که برای اسفاده توصیه نمی شود.
۴٫ از جاوا اسکریپت استفاده نکنید. اگر مجبور به استفاده از جاوا اسکریپت هستید، کد آن را در فایل HTML قرار ندهید بلکه آن را از یک فایل خارجی فراخوانی کنید. منوهای کشویی جاوا اسکریپت جولوی عنکبوت ها (spiders) را برای خیزش (crawling) فراتر از صفحه اول (صفحه خانه) وب سایت شما را می گیرد. اگر هم شما استفاده کردید، مطمعن شوید که لینک های متن در پایین صفحه قرار دارند.
۵٫ چیزی که در موضوع صفحه کاملا مناسب نیست قرار ندهید.
۶٫ زیر شاخه های غیر ضروری ایجاد نکنید. فایل های خود را تا جای ممکن نزدیک به ریشه نگه دارید.
۷٫ از چیزهای تجملی مثل Flash، Splash، Animated Gifs، Rollovers وغیره فقط در زمانی که واقعا نیاز هست استفاده شود.