در مطالب قبلی که در رجیران منتشر کردیم به بررسی صفحات موجود در وردپرس پرداختیم.ذدر این آموزش قصد داریم تا فایل های اصلی در پوستهء وردپرس را با هم بررسی کنیم و بشناسیم.

در وردپرس، برگه ها در فایل های قالب های مختلف به همدیگه مرتبط میشن و با هم تشکیل یک قالب وردپرسی رو میدن.
فرض کنید کاربری از صفحه ی سایت بازدید میکنه. وردپرس برچسبی رو در قالب با عنوان author-X.php (ایکس به عنوان مثال نام نویسنده ای است) جستجو میکنه. اگه چنین فایلی موجود نباشه دنبال فایل اصلی author.php میگرده و بعد از اون فایل archive.php رو جستجو میکنه. در پایان به سراغ فایل index.php میره و اقدام به بارگذاری صفحه ی مد نظر میکنه! این سلسله مراتبی هستش که در با جستجوی کاربر در قالب طی میشه.

فایل های مورد نیاز قالب

اولین موردی که برای قالب های وردپرسی نیازه فایل های اصلی قالبه! این فایل ها تمامی فایل های قالب رو شامل میشه اما خب ما به همه ی اونها در کنار هم برای کارکرد درست سایت احتیاج داریم!
برای نمونه، هر دو فایل function.php و style.css نیاز هستند. لیست هایی در function.php موجوده که برای سفارشی سازی وردپرس به کار میره و شیوه نامه نیز برای موارد کاربردی دیگه و تقریبا میتونیم بگم استایل سایت استفاده میشه.
تمامی فایل ها به صورت طبقه بندی شده موجب به وجود اومدن فایل قالب میشن که اونها رو به دو بخش تقسیم میکنیم:
دسته ای که عملکرد اونها خارج از حلقه وردپرس است و دسته ای که عملکرد اونها داخل حلقه است.
حلقه ی وردپرسی برای بخش محتوا و پست ها و برگه ها استفاده میشه.

فایل های قالب خارج از حلقه

زمانی که به فایل های خارج از حلقه مراجعه میکنیم، معنیش اینه که مولفه هایی از برگه ی شما خارج از نوشته یا محتوای اصلی برگه می باشد.این مورد شامل محتوا در سربرگ و پانوشت میشه. سربرگ شامل تمامی کدهای اچ تی ام ال و اطلاعات اصلی هستش که قبل از مشخص شدن محل محتواهای سایت مشخص میشه و پانوشت شامل همه چیز بعد از نوشته ها و محتوای داخلی سایته.فایل سربرگ با عنوان header.php و فایل پانوشت footer.php گفته میشه. هر دو فایل خارج از حلقه ی وردپرسی داخل پوسته قرار دارند.
فایل مهم دیگه ای که در پوسته قرار گرفته sidebar.php هستش. این فایل برای تمام محتواهایی که خارج از ویرایشگر هستند.معمولا این فایل به صورت زنده در گوشه ی سمت راست یا چپ قرار گرفته، اما این فایل در واقع میتونه در هر جایی قرار بگیره و بستگی به نوع قالب داره.
اخرین بخش، فایل comment.php در قالب هستش که در پایان هر پست وردپرسی قابل رویت هستش. این فایل میتونه کمی پیچیده باشه اما یک فرم ساده ای است که شامل کدهای اچ تی ام ال و پی اچ پی میشه.
فایل هایی که خارج از حلقه وجود دارند نیز بسیار حائز اهمیتند اما ساختار اصلی سایت های وردپرسی به فایل های قالب که شامل محتوا میشه و در حلقه هستند بستگی داره.

صفحه اصلی

شاید مهمترین صفحه در سایت وردپرسی صفحه ی اصلی باشه. زمانی که کاربر از صفحه ی اصلی سایت بازدید میکنه وردپرس به دنبال فایل index.php میگرده و اون رو نمایش میده. این یکی از کوچکترین خصوصیات سلسله مراتبی قالب هاست.
صفحه هایی مثل بایگانی، برگه های یکتا و … نمونه هایی از این قبیل هستند که به index.php مربوط میشن.
فایل دیگه ای که بر روی صفحه ی اصلی اثر میذاره front-page.php است. اگه این فایل در داخل قالب وجود داشته باشه، صفحه ی index.php نادیده گرفته میشه و اولویت با این فایل است. دو راه برای استفاده از front-page.php وجود داره! اولین راه به استفاده از لیست برگه ها برمیگرده. هرچند، این برگه میتونه به عنوان یک برگه ی ایستا بکار بره که از بخش تنظیمات میشه تنظیم کرد.
به خاطر داشته باشید، فایل index.php و front-page.php میتونن کدهای یکسانی رو شامل بشن و صفحه ی نخست یکسانی رو ایجاد کنید. هر چند front-page.php فقط توسط وردپرس برای ایجاد صفحه ی اصلی استفاده میشه در حالی که index.php به صورت پیش فرض تمامی قالب ها با هر سیستمی در نظر گرفته میشه!

صفحه ی بایگانی

برگه ای است که به صورت یک جا تمامی موارد مهم سایت رو نمایش میده. این موارد شامل صفحات نویسندگان، دسته ها، پست های سفارشی، اطلاعات برگه ها و هر مورد دیگه ای رو میتونه شامل بشه.
پوسته پیش فرض برای این برگه زیاد جذابیت نداره که معمولا هم پوسته ی خاصی رو برای این برگه در نظر نمیگیرن و به صورت عادی از اون استفاده میکنند. فایل Archive.php مورد ضروری در پوسته به حساب نمیاد اما میتونه به راحتی از index.php فرمان بگیره. هر چند ایده ی خوب اینه که این صفحه دارای یک ساختار خوبی برای خودش باشه.

پس اگه قرار باشه به صورت سلسله مراتبی نشون بدیم به اینصورت میشه :

archive.php
index.php

دوست ندارم خسته بشید پس اگه اجازه بدید برای جلسه ی امروز بحثمون رو خاتمه بدیم و بقیه موارد رو در جلسه ی بعدی ادامه بدیم. شما هم بتونین بهتر به تجزیه و تحلیل این موارد بپردازید!