در این قسمت می خواهیم درباره ی سئو ی قالب سایت و مراحل آن صحبت کنیم.
به طور کلی سئو سایت شامل سه بخش کلی می شود:
- سئو تکنیکال : مربوط می شود به معماری سایت و نحوه برنامه نویسی آن
- سئو محتوایی : نحوه ورود محتوا در سایت و مسائل مرتبط با این موضوع
- سئو خارجی : مانند اعتبار سایت، شبکه های اجتماعی، لینک های خارجی، قدمت سایت، سرعت لود شدن سایت و…
سئو قالب چیست
زمانی که ما صحبت از سئو قالب سایت می کنیم منظور بخشی از سئو تکنیکال است که در آن به طراحی قالب می پردازد. سئو تکنیکال شامل موارد بسیار زیاد دیگری به غیر از طراحی قالب سایت نیز هست. برخی از نکاتی که در طراحی قالب سایت باید در نظر گرفته شود به صورت زیر هستند:
طراحی قالب بدون خطا
طراحی قالب سایت باید طبق فرمت xhtml انجام شود و خطای کدنویسی از نظر مکان باز و بسته شدن tag ها و همچنین نحوه استفاده از دستورات html نداشته باشد. این موضوع از نظر گوگل بسیار مهم است و در صورتی که قالب شد مشکلات ساختاری داشته باشد حتی اگر این مشکلات در مرورگرهای اینترنتی خود را نشان ندهند در بالا آمدن سایت شما در گوگل تاثیر منفی خواهد گذاشت.
یکی از راه های ساده برای تشخیص بخش های خطای قالب استفاده از مرورگر فایرفاکس و گزینه view page source است، فایرفاکس بخش هایی از صفحات سایت شما را که مشکل کدنویسی دارند با رنگ قرمز مشخص می کند.
کدنویسی قالب بدون استفاده از جدول
عدم استفاده از تگ table در سایت یکی از اصولی است که هر طراحی سایت باید رعایت کند. علاوه بر مشکلاتی که این کار از نظر طراحی در سایت ایجاد میکند، بر روی چگالی اطلاعات سایت نیز اثر منفی می گذارد و باعث حجیم تر شدن کد صفحه می شود. همین موضوع باعث می شود که صفحات سایت شما امتیاز کمتری در چگالی اطلاعات نسبت به سایر سایت ها بدست بیاورند.
استفاده بهینه از css و جاوا اسکریپت
هر چقدر قالب سایت شما سبکتر باشد برای سئو سایت بهتر است. استفاده از دستورات css در داخل صفحه و به صورت Inline یکی از معمولترین و بزرگترین مشکلاتی است که طراحان قالب برای سئو سایت ایجاد میکنند. البته گوگل اعلام کرده است که این مشکلات را تا حدودی در نظر نمی گیرد و آنها را برطرف میکند اما در هر صورت بهتر است از چنین کدهایی در داخل سایت استفاده نشود، بخصوص که بر روی سرعت لود شدن صفحه نیز تاثیر منفی می گذارند.
استفاده نادرست از جاوا اسکریپت نیز می تواند لطمه شدیدی به سایت شما وارد کند، به عنوان مثال قراردادن لینکهای سایت در منوهای آبشاری جاوا اسکریپت باعث میشود که گوگل و سایر موتورهای جستجو نتوانند صفحات سایت شما را ایندکس و شناسایی کنند.
استفاده از دستورات css و جاوا اسکریپت در فایل خارجی علاوه بر اینکه سرعت لود صفحات سایت را افزایش می دهد از نظر سئو نیز مفید است.
سئو قالب سایت و مراحل انجام آن
– ایجاد معماری مناسب سایت در قالب
یکی از بزرگترین اشتباهات طراحان سایت این است که قالب سایت را طوری طراحی میکنند که صفحات مختلف آن برای گوگل قابل دسترس نباشد. ایجاد یک معماری مناسب از جهت لینکهای داخل سایت و همچنین طراحی صفحات به گونه ای که لینکهای داخلی مناسب بین آنها ایجاد شود اهمیت بسیار زیادی در طراحی قالب سایت از نظر سئو و بهینه سازی سایت دارد.
– استفاده از تگ های با اهمیت در بهینه سازی سایت
برخی از مشخصات سئو داخلی سایت استفاده از تگ های پر اهمیت در سئو در داخل محتوای سایت و قالب آن است. به عنوان مثال H1 مشخص کننده عنوان صفحه است و هر صفحه تنها باید یک عنوان داشته باشد لذا یک تگ H1 در هر صفحه باید باشد. استفاده از تگ های H2 و… نیز می تواند برای عناوین سطح دوم به بعد مفید باشد.
در صورتی که از تصاویر در صفحه استفاده می شود حتما باید خصوصیت alt را در آنها قرار داد یا اینکه از تصاویر به صورت استایل استفاده شود. طراحی قالب سایت با فرمت Html5 می تواند یک مزیت برای بهینه سازی سایت باشد.
– طراحی قالب اختصاصی یا آماده؟
در حالت کلی اگر از یک اسکریپت آماده مثل جوملا یا وردپرس استفاده می کنید، سئو قالب اهمیت بسیاری زیادی پیدا خواهد کرد زیرا موتور سایت شما به خودی خود مشکلاتی مانند کندی و.. را در صورت عدم استفاده صحیح از آن با خود به همراه خواهد داشت.
در حالت کلی قالب آماده یا اختصاصی از نظر سئو چندان تفاوتی ندارند، بلکه بهینه بودن قالب و سبک بودن آن اهمیت بیشتری دارد. البته همانطور که گفتم از نظر تکنیکال موتور سایت شما از این جهت اهمیت دارد که به چه صورتی پیاده سازی شده است.
نتیجه گیری
سئو قالب یکی از مهمترین بخش های تکنیکال SEO هست، در این مقاله به صورت مختصر و مفید سعی کردم چند تا از نکاتی که در مورد سئو قالب وجود داره رو مطرح کنم. امیدوارم که براتون مفید واقع شده باشه.