با سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما دوستان.در ادامه آموزش های وردپرس با شما همراه هستیم با یکی دیگر از خطاهایی که ممکن است در وب سایت های وردپرسی ایجاد شود و مشکلاتی را نیز به دنیال داشته باشد و ایجاد کند.دوستان در این آموزش وردپرس قصد داریم در مورد روش حل مشکل ارسال ایمیل در وردپرس صحبت کنیم و آن را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.پس تا انتها با من همراه باشید تا این مورد را بررسی کرده و به اتمام برسانیم.
روش حل مشکل ارسال ایمیل در وردپرس
دوستان و عزیزان وب مستر وردپرس آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که وبسایت وردپرسی شما قادر به ارسال ایمیل نباشد و نتواند هیچ نامه الکترونیکی را ارسال کند و شما هم نتوانید راه چاره ای پیدا کنید و این مشکل برای شما پا برجا بماند؟ اگر این مشکل برایتان پیش آمده باید بدانید که شما تنها نیستید و این مشکلی است که افراد زیادی تا امروز با آن روبرو شده اند و برای ان ها نیز این مورد پیش آماده و وب سایت وردپرسی آن ها نیز ایمیل ارسال نمیکند.اما دوستان ماجرا چیست؟ چرا چنین اتفاقی رخ میدهد؟
خب ماجرا از این قرار است که مثلا کاربران وب سایت وردپرسی شما در هنگام ثبت نام، یا مدیران در هنگام ثبت نظر جدید هیچ ایمیلی از سیستم دریافت نمیکنند و یا افزونه هایی که جهت ایجاد فرم های تماس در وردپرس نصب شده اند نمیتوانند به درستی عمل کرده و در مواقع لازم ایمیل ارسال کنند و در حالت کلی هیچ ایمیلی از وب سایت وردپرسی شما ارسال نمیشود. امروز قرار است در این آموزش وردپرس دلیل این مسئله را برای شما شرح دهیم و سپس دو راه حل بسیار مناسب برای رهایی از این مشکل به شما ارائه کنیم. بنابراین با آموزش امروز همراه باشید.
اول از همه باید بدانیم که خب اصلا چه زمانی وردپرس نمیتواند این کار را صورت دهد؟
خب دوستان عزیز برای پاسخ به این سوال در وب سایت وردپرسی شما باید بدانید که وردپرس جهت ارسال ایمیل از تابع mail() زبان php استفاده میکند. ممکن است هاست شما اجازه استفاده از این تابع را نداده باشد و این مورد و این اجازه ندادن دلیل ایجاد این مشکل در وب سایت وردپرسی شما باشد. در این حالت بدیهی است که وردپرس نخواهد توانست ایمیلی ارسال کند و این مشکل بروز کرده است و باید برای ان راه حلی پیدا کرد.البته دوستان شما باید توجه کنید که حالت دیگری نیز وجود دارد که در آن وردپرس ایمیل را با موفقیت ارسال میکند اما به علت حساس بودن سرویس های ایمیل در رابطه با اینکه منشا یک ایمیل با آنچه ادعا میکند تطابق نداشته باشد، یا روانه ی اسپم میشود و یا اینکه به طور کلی توسط سرویس دریافت کننده نادیده گرفته میشود و اصلا به مقصد نمیرسد که خب این هم یک دلیل دیگر برای این اتفاق است و اما شما باید به این نکته نیز توجه کنید که در آموزش امروز تمرکز ما روی حالت اول خواهد بود.
البته دوستان در این قسمت لازم میبینم به یک نکته هم اشاره کنم و شما باید در این قسمت توجه کنید که حتی اگر شما دچار چنین مشکلی هم نیستید، باز هم توصیه میکنم روش های فوق را مطالعه کنید و حتما در مورد این خطا و مشکل در وردپرس اطلاعات کسب کنید چرا که ارسال ایمیل از روی هاست میزبانی شما اصلا روش منطقی و جالبی نیست و اصلا حرفه ای هم نیست. خصوصا اگر وبسایت پر بازدیدی داشته باشید که تعداد افراد زیادی در روز در آن عضو شوند یا نظرات متعددی دریافت کنید احتمالا با محدودیتهایی در زمینه ارسال نیز روبرو خواهید شد که هاست میزبانی وب سایت شما اجازه این کار را به شما تمیدهد و به اندازه ای خاص ایمیل ارسال میکند. بنابراین به روش های فوق به چشم روش های درمان نگاه نکنید. بلکه حتی اگر هیچ مشکلی هم ندارید، به چشم یک روش عالی جهت پیشگیری از هرگونه مشکل احتمالی، حتما آنها را در نظر داشته باشید.
ارسال ایمیل با سرویس Mandrill
دوستان عزیز در این قسمت اولین مورد ارسال ایمیل با سرویس Mandrill است که ممکن است شما با ساز و کار آن آشنایی داشته باشید و من اطمینان داریم که شما با سرویس خبرنامه و ارسال ایمیل انبوه MailChimp حتما آشنا هستید Mandrill هم حاصل تلاش همان گروهی است که MailChimp را راه اندازی کرده اند و شما حتما با میل چیپ هم آشنا هستید و مطمئنا با ان کار هم کرده اید.
دوستان در این قسمت و اندر احوالات MailChimp هم که حتما میدانید بیش از ۱ میلیون کاربر دارد و در حدود ۲ بیلیون ایمیل موفق در ماه ارسال میکند که خب این رکوردی خارق العاده در مورد این افزونه حرفه ای وردپرس است بنابراین شکی نیست که مندریل یک سرویس کاملا حرفه ای بوده و نیازهای شما را به خوبی براورده خواهد کرد. خبر خوب این است که اگر نیاز های عجیب و غریب نداشته باشید میتوانید به صورت کاملا رایگان از این سرویس استفاده کنید. در سرویس رایگان مندریل شما مجاز هستید ماهانه تا ۱۲۰۰۰ ایمیل ارسال کنید اصلا رقم کمی نیست و تقریبا برای ۹۹ درصد وبسایتها بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز است.پس شما میتوانید با راحتی از همین سرویس در وب سایت وردپرسی خود استفاده کنید و به تعداد بسیار بالا ایمیل از وب سایت وردپرسی خود برای وب سایت ها و اشخاص دیگر بفرستید دوستان
خب در این قسمت باید بدانید که خوشبختانه تنظیم وردپرس برای استفاده از مندریل بسیار آسان است و اصلا کار خاصی ندارد. برای شروع لازم است که ابتدا افزونه wpMandrill را نصب و فعال نمایید. اگر نمیدانید که چگونه این کار را انجام دهید این کار به این صورت است که شما باید آن را دریافت کرده و به بخش افزونه های وب سایت وردپرسی خود در پیشخوان وردپرس بروید و سپس در این قسمت این افزونه وردپرس را آپلود کرده و سپس آن را فعال سازی نمائید
پس از نصب افزونه جهت ثبت نام در وب سایت اصلی، به وبسایت Mandrill بروید. یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید و سپس برای دریافت کلید API به حساب کاربری خود وارد شوید و پس از وارد شدن به این بخش در وبسایت به بخش settings رفته و سپس بر روی دکمه +Add API Key کلیک کنید تا یک کلید API جدید برای شما ایجاد شود.حال شما ای پی آی مورد نظر را دریافت کرده اید.
حالا در داشبورد مدیریت وردپرس از منوی تنظیمات به زیرمنوی Mandrill مراجعه کنید و کلید API خود را که تازه دریافت کرده بودید در ناحیه مربوط به API وارد کرده و تنظیمات را ذخیره کنید.حال در این قسمت و پس از صورت دادن این کار تنظیمات این افزونه به پایان رسیده است.به همین سادگی وردپرس از این به بعد ایمیل هایش را توسط سرویس مندریل ارسال خواهد کرد و شما از این به بعد میتوانید مطمئن باشید که ایمیل های وبسایت شما به درستی به مقصد خواهند رسید.خب تبریک من را هم در این قسمت پذیرا باشید ولی ادامه ماجرا همچنان باقیست
استفاده از سرور قدرتمند SMTP
خب دوستان مورد بعدی در این آموزش استفاده از سرور های SMTP است.علاوه بر روشی که قبلا از آن صحبت کردیم، شما این انتخاب را دارید که وب سایت وردپرسی خود را به نحوی تنظیم کنید که ایمیل های ارسالی از آن را از طریق سرورهای SMTP سرویس محبوب Gmail ارسال کند. این کار با هر اکانت جیمیلی قابل انجام است اما استفاده از Google Apps برای این کار، نسبت به استفاده از اکانت عادی جیمیل برتری خواهد داشت و برای شما میتواند مفید تر باشد دوستان
این برتری به این دلیل است که همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، سرویسهای ایمیل میتوانند به سادگی متوجه شوند که آیا یک ایمیل واقعا از همانجایی آمده که خودش ادعا میکند یا خیر. بدیهی است که در حالتی که از اکانت عادی جیمیل استفاده کنید، ایمیل شما دچار همین وضعیت خواهد شد. البته عموما در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد و نیاز نیست شما در این باره نگرانی داشته باشید و مثلا سرویسی مانند جیمیل صرفا هشدار میدهد که این ایمیل ممکن است از جای دیگری که متفاوت از جایی که به نظر میرسد از آنجا آمده به شما رسیده باشد ولی احتمال اسپم شدن ایمیل در این حالت خیلی بالا نیست و جای نگرانی نیز در این قسمت برای شما وجود ندارد
اما خب دوستان برای استفاده از این روش پیش از هر چیز لازم است یک اکانت جیمیل داشته باشید که حتما دارید چون شما یک وب مستر حرفه ای هستید قدم بعدی این است که افزونه WP Mail SMTP را روی وب سایت وردپرسی خود نصب و فعال نمایید که خب روش نصب آن نیز به صورت بالا است و فقط کافیست شما آن را دریافت کنید و در وب سایت وردپرسی خود در بخش افزونه های وب سایت ان را آپلود کرده و سپس آن را فعال سازی نمائید به همین سادگی.
خب حالا دوستان پس از نصب این افزونه حرفه ای در وب سایت وردپرسی خود از منوی تنظیمات وردپرس به زیرمنوی Email مراجعه نموده و اطلاعات را به شرح زیر تکمیل کنید که در قسمت پایین تمامی موارد آمده است و شما میتوانید آن را بسازید:
- From Email : شما در این قسمت آدرس ایمیل که مایلید ایمیلها از طرف آن ارسال شوند را وارد کنید
- From Name : دوستان در این قسمت شما باید نامی که مایلید به عنوان نام فرستنده نمایش داده شود را وارد کنید.
- SMTP Host : دوستان در این قسمت شما باید در اینجا عبارت smtp.gmail.com را وارد نمایید.
- SMTP Port : حال شما باید در این قسمت رقم ۵۸۷ (یا در صورت بروز مشکل رقم۴۶۵) را وارد کنید.
- Encryption : حال شما باید این تنظیم را بر روی Use SSL Encryption قرار دهید
- Authentication : شما باید در اینجا گزینه Yes: Use SMTP Authentication را انتخاب نمایید.
- Username : حال شما باید در این قسمت نام کاربری جیمیل خود را وارد کنید دوستان
- Password: حال در این قسمت نیز باید شما رمز عبور جیمیل خود را وارد کنید
خب حالا در پایاندر این قسمت همه تنظیمات را ذخیره کنید. پس از ذخیره تغییرات این امکان را هم دارید که یک ایمیل آزمایشی ارسال کرده و از رسیدن ایمیل به مقصد اطمینان حاصل کنید.حال پس از ارسال ایمیل میبینید که این ایمیل به درستی ارسال شده است و همچنین به درستی نیز دریافت شده است.البته دوستان در این اموزش و توضیحاتی که داده شد حتما متوجه شده اید که افزونه WP Mail SMTP را میتوان برای استفاده از هر سرور SMTP مورد استفاده قرار داد و استفاده از آن تنها محدود به Gmail نیست.پس به این نکته هم حتما توجه کنید دوستان.
خب دوستان این اموزش در این قسمت به پایان رسید.در پایان امیدواریم که این آموزش راه حلی برای مشکل ارسال ایمیل در وبسایت وردپرسی شما بوده باشد و شما نیز بتوانید به راحتی آن را درست کرده و وب سایت وردپرسی خود را به این سرویس های حرفه ای مجهز نمائید.موفق و پیروز باشید دوستان عزیز