در این روش یک گره جهت پراکندن قسمتی از دادهها در طول شبکه، یک نسخه از داده مورد نظر را به هر یک از همسایگان خود ارسال میکند. هر وقت یک گره، داده جدیدی دریافت کرد، از آن نسخه برداری میکند و داده را به همسایههایش (به جز گرهی که داده را از آن دریافت کردهاست) ارسال میکند. الگوریتم زمانی همگرا میشود یا پایان مییابد که تمامی گرهها یک نسخه از داده را دریافت کنند. زمانی که طول میکشد تا دستهای از گرهها مقداری از دادهها را دریافت و سپس ارسال کنند، یک دور نامیده میشود. الگوریتم سیل آسا در زمان (O(d دور، همگرا میشود که d قطر شبکهاست چون برای یک قطعه داده d دور طول میکشد تا از یک انتهای شبکه به انتهای دیگر حرکت کند. سه مورد از نقاط ضعف روش ارسال ساده جهت استفاده از آن در شبکههای حسگر در زیر آورده شدهاست :
انفجار : در روش سنتی سیل آسا، یک گره همیشه دادهها را به همسایگانش، بدون در نظر گرفتن اینکه آیا آن همسایه، داده را قبلا دریافت کرده یا خیر، ارسال میکند. این عمل باعث بوجود آمدن مشکل انفجار میشود.
هم پوشانی: حسگرها معمولاً نواحی جغرافیایی مشترکی را پوشش میدهند و گرهها معمولاً قطعه دادههایی از حسگرها را دریافت میکنند که با هم هم پوشانی دارند.
عدم اطلاع از منابع: در روش سیل آسا، گرهها بر اساس میزان انرژی موجودی خود در یک زمان، فعالیتهای خود را تغییر نمیدهند در صورتی که یک شبکه از حسگرهای خاص منظوره، میتواند از منابع موجود خود آگاهی داشته باشد و ارتباطات و محاسبات خود را با شرایط منابع انرژی خود مطابقت دهد.