در رقابت برای تولید تراشههای مبتنی بر لیتوگرافی ۱۰ نانومتری، مدیاتک جزو کمپانیهایی است که سعی دارد همپای کوالکام رقابت کند. نقشهی راه مدیاتک نشان از این دارد که این کمپانی اولین تراشهی مبتنی بر لیتوگرافی ۱۰ نانومتری خود را با نام هلیو ایکس ۳۰ توسط TSMC تولید و راهی بازار خواهد کرد. نتیجهی کاهش سایز تراشهُ جز افزایش قدرت پردازشی در کنار کاهش مصرف انرژی پردازنده نیست. انتظار میرود در نیمهی دوم سال ۲۰۱۷ شاهد عرضهی اولین گوشیهای هوشمند و تبلتهای مبتنی بر تراشهی هلیو ایکس ۳۰ به بازار باشیم. تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام نیز در گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس این کمپانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که این تراشه نیز مبتنی بر لیتوگرافی ۱۰ نانومتری است.
مدیاتک یک تولیدکنندهی تراشه است که کارخانهای برای تولید تراشه در اختیار ندارد و از توانایی تولیدکنندگان برای مونتاژ تراشههای پردازشی استفاده میکند. گمانههایی وجود دارند که نشاندهندهی احتمال کاهش ۵۰ درصدی سفارش تولید تراشهی هلیو ایکس ۳۰ هستند. هرچند دو کمپانی میزو و لئیکو درصدد تولید گوشی هوشمندی با استفاده از تراشهی هلیو ایکس ۳۰ هستند؛ اما کمپانی لئیکو بهموجب بحرانهای مالی، تولید این گوشی هوشمند را کنار گذاشته است. شیائومی نیز از توافق انجامشده برای تولید گوشی هوشمندی با استفاده از تراشهی هلیو ایکس ۳۰ سرباز زده و از اینرو تقاضا برای تراشهی کمپانی تایوانی با کاهش روبهرو شده است.
مدیاتک البته هنوز امیدوار است دو تولیدکنندهی چینی ویوو و اوپو که در مجموع طی سال ۲۰۱۷ میتوانند بیش از ۲۲۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند راهی بازار کنند، از تراشهی هلیو ایکس ۳۰ این کمپانی استفاده کنند؛ حال آنکه هیچیک از این دو کمپانی چینی این موضوع را که از تراشهی هلیو ایکس ۳۰ استفاده خواهند کرد، تأیید نکردهاند.
هلیو ایکس ۳۰ مدیاتک یک تراشهی ۱۰ هستهای است که از وجود دو هستهی Cortex-A73 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز، ۴ هستهی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز و ۴ هستهی پردازشی Cortex-A35 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز بهره میبرد. همچنین باید به پشتیبانی از ۸ گیگابایت حافظهی رم در کنار پردازندهی گرافیکی ۴ هستهای Power VR اشاره کرد.