پیدایشاینترنت  پیدایش اینترنت به دهه ۱۹۶۰ میلادی باز می‌گردد؛ زمانی کهدولت ایالات متحده آمریکا براساس طرحی موسوم به آرپا (ARPA) مخفف آژانس تحقیقپروژه‌های پیشرفته که در آن زمان برای کارکردهای دفاعی بوجود آمده بود، این طرح رااجرا نمود. طرح این بود که کامپیوترهای موجود در شهر های مختلف (در آن زمانچیزی به نام کامپیوتر شخصی وجود نداشت بلکه سازمان‌های بزرگ و دانشگاه‌ها و مراکزدولتی معمولاً دارای سیستم‌های کامپیوتر بزرگ مین فریم main frame بودند) که هرکدام اطلاعات خاص خود را در آن ذخیره داشتند بتوانند در صورت نیاز با یکدیگر اتصالبر قرار نموده و اطلاعات را به یکدیگر منتقل کرده و یا در صورت ایجاد بستر مناسباطلاعات را در حالت اشتراک قرار دهند.

در همان دوران سیستم‌هایی بوجود آمدهبودند که امکان ارتباط بین کامپیوترهای یک سازمان را از طریق شبکه مختص همان سازمانفراهم می‌نمودند طوریکه کامپیوترهای موجود در بخش‌ها یا طبقات مختلف با یکدیگرتبادل اطلاعات نموده و امکان ارسال نامه بین بخش‌های مختلف سازمان را فراهممی‌کردند که اکنون به این سیستم ارسال نامه پست الکترونیک می‌گویند. اما برای اتصالو ارتباط دادن این شبکه‌های کوچک و پراکنده که هر کدام به روش و استانداردهایخودشان کار می‌کردند استانداردهای جدید و مشخصی که همان پروتکل‌ها هستند توسطکارشناسان وضع شد.   سرانجام درسال ۱۹۶۱ میلادی تعداد ۴ کامپیوتر در ۲ ایالتمختلف با موفقیت ارتباط برقرار کردند و با اضافه شدن واژه نت به طرح اولیه، نامآرپانت (ArpaNet) برای آن منظور شد.

در دهه ۱۹۷۰ میلادی با تعریفپروتکل‌های جدیدتر از جمله TCP که تا به امروز رواج دارد و نیز مشارکت کامپیوترهایمیزبان (Host) بیشتر به آرپانت و حتی گسترده شدن آن به برخی نواحی فراتر از مرزهایایالات متحده، آرپانت شهرت بیشتری یافت و ایده اینترنت همراه با جزییات بیشتر راجعبه شبکه‌های کامپیوتری مطرح گشت تا اینکه طی سال‌های پایانی دهه ۱۹۷۰ شبکه‌هایمختلف تصمیم گرفتند به صورت شبکه‌ای با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند و آرپانت رابعنوان هسته اصلی انتخاب کردند.

بعدها در سال ۱۹۹۳ میلادی نام اینترنت رویاین شبکه بزرگ گذاشته شد. وب یا همان WWW که مخفف World Wide Web (به فارسی: تارجهان‌گستر) می‌باشد توسط آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات Cern بخاطر نیاز آنها بهدسترسی مرتب‌تر و آسان‌تر به اطلاعات موجود روی اینترنت ابداع گشت. در این روشاطلاعات به صورت مستنداتی صفحه‌ای بر روی شبکه اینترنت قرار می‌گیرند و بوسیله یکمرورگر وب قابل مشاهده هستند و هم اکنون کارکردهای بسیاری دارند.  تاریخچه اینترنت درایران

ایران یکی از کشورهایی است که اگر چه دیر به شبکهجهانی اینترنت متصل شد اما روند گسترش استفاده از این تکنولوژی در میان جامعه بارشد قابل قبولی توام بود . حالا ببینید از کجا به کجا رسیده ایم.

۱۳۶۸ : مرکز تحقیقاتفیزیک نظری و ریاضیات IPM به منظور ایجاد و اداره پروژه‌های تحقیقاتی و اشاعه تماسعلمی بین دانشگاه‌های ایران و موسسات بین المللی آغاز بکار کرد.   ۱۳۷۱ : تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسطمرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیایخارج ایمیل رد و بدل کنند.   ۱۳۷۲ : مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [.ir] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. اینقلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویت ایران در فضای اینترنت است.

۱۳۷۳ : مؤسسهندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سالنیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌کند. همچنین، این مؤسسهروزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌کند، که این اوّلین روزنامهرسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریقماهواره کانادائی «کد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود رابعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.

۱۳۷۴ : مجلسایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دِیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویبمی‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکتقرار می‌دهد.

۱۳۷۶ : خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران IRNA وب سایت خود را ازطریق شرکت مخابرات انگلستان انتشار می‌دهد. بعداً آن را به آمریکا منتقل می‌کند تابوسیله وب سرور شرکت GPG منتشر شود.

۱۳۷۷ :پروژه یونیکد در ایران باقرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و بانظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدفپروژه این است که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشرفارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

۱۳۷۹: شرکت IranGate.net در شهر اصفهان تأسیس می‌شود تا بعنوان یک ISP خدمات اینترنتی را بطوراختصاصی به شهرهای پر جمعیت غیر از تهران ارائه دهد. در پایان همین سال ایران بطوررسمی عضو کنسرسیوم یونیکد می‌شود.   ۱۳۸۰ : برای اوّلین بار پدیده وبلاگ نویسیدر ایران آغاز می‌شود. درست یک سال بعد، بنا بر آمار غیر رسمی تعداد وبلاگ نویساناز مرز ۱۵۰۰۰ نفر می‌گذرد.

۱۳۸۱ : اوّلین سرویس وبلاگ نویسی ویژه فارسیزبانان در وب سایت Persianblog.com در ایران آغاز به کار می کند. هدف تیم ارائهدهنده این سرویس مجانی ایجاد محیطی کاملاً فارسی از جمله متن نویس سازگار با زبانفارسی، تقویم شمسی و سیستم نظرخواهی فارسی، و متمرکز نمودن وبلاگ نویسان فارسی زباندر یک سایت و در نتیجه افزایش بینندگان این وبلاگها است.

۱۳۸۲: حدود ۶ بلاگسرویس فارسی دیگر در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ شکل می گیرد و در حال حاضر حدود دومیلیون بلاگر ایرانی در وب حضور دارند که بر اساس آمارگیرهای اینترنتی معتبر ۱۲۰هزار تای آنها فعال محسوب می شوند . ایرانی ها در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴چهارمین زبان وبلاگستان جهان را دارا بودند این رتبه در حال حاضر به جایگاه دهمتنزل کرده است .   ۱۳۸۳ : طرح تکفا به عنوان اولین و مهمترین طرح دولت ایراندر زمینه توسعه کاربرد فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی با بودجه ای حدود یک هزارمیلیارد ریال به اجرا در می آید.

۱۳۸۴ : جنجالی ترین بحث سال ۱۳۸۴ در زمینهاینترنت در ایران اجرای سیاست فیلترینگ سایتهای اینترنتی غیر مجاز و خلاف موازیناخلاقی و اسلامی بود که سر وصدای زیادی به پا کرد.   ۱۳۸۵- طرح ساماندهی وبسایتها و وبلاگها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمترین اقدام دولت در زمینهاینترنت به شمار می رود صحبت های فراوانی در باره اینترنت ملی هم شده است.