• همانطور که همیشه هم گفتیم یکی از نقاط قوت وردپرس در مقایسه با سایر سیستم های مدیریت محتوا ارائه بروزرسانی های مداوم برای آن می باشد. از نسخه ۳.۷ به بعد, وردپرس قابلیت جدیدی را تحت عنوان بروزرسانی خودکار در هسته وردپرس قرار داد که با استفاده از این قابلیت جدید دیگر نیازی به برورسانی دستی یا حتی بروزرسانی از طریق داشبورد وردپرس وجود ندارد و تمام عملیات آپدیت به صورت خودکار صورت می گیرد.

    این قابلیت برای کاربرانی که نمی خواهند خود را درگیر آپدیت های وردپرس کنند مناسب می باشد. اما برخی اوقات به دلایل مختلفی مثل محدودیت های اعمال شده از طرف سرویس دهنده یا … نمی توان از این ویژگی استفاده کرد و لازم است تا برورسانی خودکار وردپرس را غیر فعال کنیم. پس برای اینکه بتوانیم از نسخه های جدید ارائه شده توسط وردپرس استفاده کنیم لازم است تا وردپرس را به صورت دستی آپدیت نماییم. در ادامه این مطلب از سری آموزش های وردپرس با ما همراه باشید تا با نحوه به‌ روزرسانی دستی وردپرس آشنا شوید.

    گام اول : ایجاد نسخه پشتیبان از وردپرس

    اولین کاری که باید انجام دهید ایجاد یک نسخه پشتیبان از داده ها . فایل های سایت خود می باشد. با در اختیار داشتن نسخه پشتیبان می توانید با خیال راحت وردپرس خود را آپدیت کنید. برای ایجاد نسخه پشتیبان پیشنهاد می توانید از آموزش پشتیبان گیری از مطالب و پایگاه داده وردپرس استفاده کنید.

    گام دوم: دانلود آخرین نسخه وردپرس

    برای بروزرسانی دستی وردپرس نیاز به آخرین نسخه وردپرس دارید. برای دانلود آخرین نسخه وردپرس می توانید به سایت وردپرس مراجعه کنید یا اینکه از طریق سایت روکش آخرین نسخه وردپرس فارسی را دانلود کنید. البته ما پیشنهاد می کنیم تا به جای وردپرس فارسی از نسخه اصلی وردپرس به همراه افزونه پارسی ساز وردپرس استفاده کنید.

    گام سوم: آماده شدن برای آپدیت

    برای اینکه پس از به روزرسانی وردپرس سایت شما با مشکلی روبرو نشود بهتر است تا تمام افزونه ها را غیر فعال و قالب پیشفرض وردپرس را فعال کنید.

    گام چهارم: جایگزینی فایل های قدیمی وردپرس با فایل های جدید

    در این مرحله ابتدا باید فولدر های قدیمی wp-includes و wp-admin را حذف کنید و نسخه جدید آنها را که در فایل فشرده وردپرس قرار دارد را جایگزین کنید. برای انجام این کار, پس از وارد شدن به ftp سایت, وارد پوشه ریشه (root) سایت خود شوید و فایل های wp-includes و wp-admin را به طور کامل حذف نمایید. حال فایل آخرین نسخه وردپرس را که در گام قبلی دانلود کردید را از حالت فشرده خارج کنید و سپس پوشه های wp-includes و wp-admin جدید را از طریق ftp در ریشه هاست خود آپلود کنید. توجه داشته باشید که برای بروزرسانی وردپرس نباید تغییری در پوشه wp-content ایجاد کنید زیرا این پوشه حاوی فایل هایی است که شما در وردپرس آپلود کرده اید.

    حال بجز فایل .htaccess , wp-config.php ,robots.txt و فایل هایی که در آنها تغییراتی ایجاد کرده اید, تمامی فایل هایی که در ریشه هاست هستند را با نسخه های جدید آنها جایگزین نمایید. برخی از این فایل ها عبارتند از index.php ,wp-activate.php ,wp-load.php ,wp-signup.php و …

    گام پنجم: بروزرسانی پایگاه داده وردپرس

    در برخی از نسخه های وردپرس ممکن است به دلیل ایجاد تغییراتی در پایگاه داده وردپرس, نیاز به بروزرسانی اطلاعات پایگاه داده پیدا کنید. پس از انتقال و جایگزینی فایل های قدیمی وردپرس با فایل های نسخه جدید به آدرس name.com/wp-admin/upgrade.php وارد شوید با کلیک بر روی دکمه به‌روز رسانی پایگاه داده ی وردپرس, دیتابیس سایت وردپرسی شما آپدیت می شود.

     

    گام ششم: فعال کردن افزونه ها و قالب سایت

    در اینجا عملیات بروزرسانی تمام می شود و سایت شما با موفقیت به نسخه جدید آپدیت خواهد شد. حال می توانید افزونه هایی را که در گام سوم غیر فعال کردید را مجددا فعال کنید و قالب را نیز به قالب قبلی سایت خود تغییر دهید.