بررسی سرفیس استودیو مایکروسافت

بررسی سرفیس‌ استودیو، کامپیوتر آل‌این‌وان مایکروسافت؛ دستگاهی متفاوت و زیبا که می‌تواند نظر هر کاربری را به‌ خود جلب کند.

 

چهارسال پیش، زمانی که مایکروسافت سرفیس پرو را معرفی کرد، هیچ‌کس قادر به درک ماهیت این دستگاه نبود. عرضه‌ی سرفیس پرو، یک حرکت بی‌بدیل محسوب می‌شد؛ حرکتی که پایانی برای آن تصور نمی‌شد. به‌ نظر می‌رسید مایکروسافت، سرفیس پرو را با هدف هدایت طراحی دستگاه‌های ۲ در ۱ مبتنی بر ویندوز، به مسیری درست، ساخته بود.

 

اما‌ آینده‌ی سرفیس چه شد؟ آیا سرفیس به بخشی از برند مایکروسافت بدل شد؟ پاسخ این سوال مثبت است. مایکروسافت به جای آنکه با سرفیس همانند پروژه‌ای جانبی برخورد کند؛ با رونمایی از سه نسخه‌ی ارتقاء یافته از سرفیس پرو و یک سرفیس‌بوک جدید، تمرکز خود را به این برند معطوف کرد. اکنون سری محصولات سرفیس بار دیگر رشد کرده و عضو جدیدی به نام سرفیس استودیو به آن اضافه شده است.

عمده‌ی جذابیت سرفیس‌استودیو به نمایشگر این دستگاه و ظرافت آن برمی‌گردد؛ نمایشگری ۲۸ اینچی که با دو لولا به رنگ کروم، به پایه‌ی آلومینیومی دستگاه متصل شده است. با این حال، آنچه به معنای واقعی کلمه باعث جذابیت کامپیوتر آل‌این‌وان مایکروسافت می‌شود، در نگاه نخست به چشم نمی‌آید.

 

 به‌عنوان مثال، مکانیزم پیچیده‌ی لولای سرفیس‌استودیو، یک شاهکار تمام عیار است. این لولا کاربر را قادر می‌سازد تا زاویه‌ی نمایشگر با سطح میز را به‌راحتی و تنها با یک انگشت تغییر دهد. نمایشگر سرفیس‌استودیو لمسی است، از قلم سرفیس‌پن پشتیبانی می‌کند و رزولوشن خیره‌کننده‌ی ۳۰۰۰×۴۵۰۰ پیکسل (۱۳ میلیون پیکسل) ارائه می‌دهد.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

ضمن آنکه برخلاف بسیاری از کامپیوترهای آل‌این‌وان، از جمله آیمک اپل، تمام سخت‌افزار این کامپیوتر به‌جای آنکه پشت نمایشگر قرار داشته باشند، داخل پایه‌ی کوچک کامپیوتر جا داده شده‌اند. این استراتژی به مایکروسافت اجازه داده است تا ضخامت نمایشگر غول‌پیکر سرفیس‌استودیو، تنها ۱۲.۵ میلی‌متر باشد.

 

نقطه به نقطه‌ی سرفیس‌استودیو، کیفیت ساخت فوق‌العاده و زیبایی آن را به نمایش می‌گذارند. لمس بدنه‌ی آلومینیومی نمایشگر و پایه‌ی این کامپیوتر بسیار لذت‌بخش است و لولای کروم سرفیس‌استودیو، فضای اطراف خود را منعکس می‌کند و عملا در فضای روی میز کارتان ناپدید می‌شود و لوگوی براق مایکروسافت در پشت نمایشگر بر جذابیت محصول می‌افزاید.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

باوجود آنکه مکانیزم لولای سرفیس‌استودیو به‌گونه‌ای است که تغییر زاویه‌ی نمایشگر نسبت به سطح میز، به‌سادگی صورت می‌گیرد؛ اما این نمایشگر در موقعیت‌های مختلف، بسیار محکم و پایدار است و به‌هیچ‌وجه حین کارکردن با دستگاه در حالت تبلت، نمایشگر دچار لقی نمی‌شود و صدایی نیز از لولا به گوش نمی‌رسد.

 

سرفیس‌استودیو با وزن ۹.۵۶ کیلوگرمی خود؛ اگرچه نسبت به آیمک (با وزن ۵.۶۸ کیلوگرم) سنگین‌تر است؛ اما جابه‌جایی آن چندان دشوار نیست. البته باید برخلاف آیمک، احتیاط بیشتری در خصوص پایه‌ی سرفیس‌استودیو به خرج داد؛ چرا که تمام قطعات این کامپیوتر داخل پایه‌‌ی آن قرار دارند.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

مایکروسافت مجموعه‌ای قابل قبول از پورت‌ها را برای سرفیس‌استودیو درنظر گرفته است. این پورت‌‌ها شامل چهار پورت USB 3.0، یک درگاه اترنت، یک پورت Mini DisplayPort، یک درگاه کارت حافظه‌ی اس‌دی فول‌سایز و یک جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون هستند و تمام این پورت‌ها، پشت پایه‌ی دستگاه جای گرفته‌اند. شاید بهتر بود که مایکروسافت تعدادی از این پورت‌ها را به یکی از وجه‌های جانبی پایه انتقال می‌داد تا دسترسی به آن‌ها ساده‌تر می‌شد.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

در بخش بالایی نمایشگر، یک دوربین ۵ مگاپیکسلی برای برقراری تماس‌های ویدیویی و یک حسگر IR برای سرعت بخشیدن به پروسه‌ی لاگین‌ شدن به کمک Windows Hello تعبیه شده است. مایکروسافت کلیدهای پاور و کنترل صدای سرفیس‌استودیو را در گوشه‌ی پایین و سمت چپ از لبه‌ی نمایشگر قرار داده است تا دسترسی به آن‌ها ساده‌تر باشد. همانند تمام محصولات خانواده‌ی سرفیس، تنها برندی که روی بدنه‌ی سرفیس‌استودیو به چشم می‌خورد، لوگوی آینه‌ای مایکروسافت است که پشت نمایشگر خودنمایی می‌کند.

کیبورد و ماوس

 

مایکروسافت سرفیس‌استودیو را به همراه ماوس و کیبوردی عرضه می‌کنند که شباهت زیادی به مجموعه‌ی کیبورد و ماوس بی‌سیم Designer Bluetooth Desktop این کمپانی دارند و در حقیقت نسخه‌ی ارتقاء یافته‌ی آن باندل محسوب می‌شوند، با این تفاوت که رنگ آن‌ها برای هماهنگی بیشتر با سرفیس‌استودیو، به رنگ خاکستری درآمده است.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

کیبورد سرفیس از کلیدهای مسطحی بهره می‌برد که به فُرم جزیره‌ای جاگیری کرده‌اند. نوع متریال به‌کاررفته در ساخت این کلیدها به‌گونه‌ای است که فشردن آن‌‌ها حس خوبی به‌کاربر القا می‌کند. عمق حرکتی این کلیدها نیز حین فشرده‌ شدن بسیار مناسب است.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

ماوس این مجموعه نیز اگرچه انحنای بسیار مناسبی دارد؛ اما ارتفاع کم آن باعث می‌شود تا کاربرانی با دستان بزرگ، حین استفاده از این ماوس با مشکل مواجه شوند. چرخ اسکرول این ماوس نیز عملکرد نرم و روانی دارد.

قلم سرفیس

 

قلم ارائه‌شده همراه سرفیس‌‌استودیو، مشابه نمونه‌‌ای است که همراه سرفیس‌بوک و سرفیس پرو ۴ عرضه می‌شود، این قلم از نقاط قوت اصلی سرفیس‌استودیو است و مایکروسافت قصد دارد به لطف این قلم، نظر جامعه‌ی طراحان و هنرمندان را نیز به سرفیس‌استودیو جلب می‌کند. قلم سرفیس می‌تواند تا ۱۰۲۴ سطح فشار را تشخیص دهد که نشان از دقت و حساسیت بالای آن دارد.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

تجربه‌ی کاربری با قلم سرفیس‌استودیو بسیار شبیه به نوشتن با مداد شده است. برخلاف سرفیس‌ پرو و سرفیس‌بوک که ابعاد نمایشگرشان برای یادداشت‌برداری ایده‌آل به‌نظر می‌رسید، نمایشگر ۲۸ اینچی سرفیس‌استودیو، برای چنین کاربردی چندان مناسب نیست و بیشتر می‌توان از آن به‌عنوان یک صفحه‌ی طراحی استفاده کرد؛ با این حال قابلیت تشخیص دست‌خط زبان انگلیسی ویندوز برای تبدیل دست‌نوشته به کلمات و تایپ آن‌ها، روی این دستگاه تا حدود زیادی بدون عیب و دقیق عمل می‌کند.

 

یکی از ایراد‌هایی که می‌توان به قلم سرفیس گرفت، ناتوانی آن در تشخیص زاویه و چرخش است؛ قابلیتی که در قلم‌های حرفه‌ای Wacom و اپل پنسل وجود دارد.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

سؤال اصلی که در این میان به وجود می‌آید، این است که آیا قلم سرفیس برای طراحی نیز مانند یادداشت‌برداری کاربردی است؟ پاسخ این سؤال به میزان کاربرد شما بازخواهد گشت. اگر کاربری شما در حد متوسط است، سرفیس پن می‌تواند به‌خوبی نیاز‌هایتان را پاسخ دهد؛ اما اگر پیش‌تر با قلم‌های حرفه‌ای وکوم (Wacom) کار کرده باشید و به دنبال جایگزین هستید، بهترین راهکار، استفاده از همان قلم حرفه‌ای خودتان است.

 

به‌طور خلاصه، استفاده از قلم سرفیس به همراه پاک‌کن تعبیه‌شده در انتهای آن بسیار جذاب است و می‌تواند برای یادداشت‌برداری یا طراحی‌های سطح پایین کمک شایانی کند؛ اما در زمینه‌ی طراحی‌ حرفه‌ای، مایکروسافت هنوز راه زیادی برای ارائه‌ی تجربه‌ای مشابه با بزرگان این صنعت دارد.

نمایشگر و اسپیکر

 

مایکروسافت با نمایشگرهای PixelSense خود در تبلت سرفیس پرو ۴ و سرفیس‌بوک، پتانسیل خود برای ساخت نمایشگر‌های LCD با رنگ‌های زنده و دقیق به نمایش گذاشت. ردموندی‌ها با سرفیس‌استودیو، این فرایند را در مقیاسی بزرگتر تکرار کردند. نمایشگر سرفیس استودیو از نقاط قوت اصلی این کامپیوتر به‌شمار می‌رود و یکی از شارپ‌ترین، پویاترین و دقیق‌ترین نمایشگرهایی است که تاکنون ساخته شده است.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

این نمایشگر هر محتوایی را صرف‌نظر از نوع آن، به زیبایی به تصویر می‌کشد. نسبت ۳:۲ این نمایشگر اگرچه در ابتدا کمی عجیب به‌نظر می‌رسد؛ اما محتوای بیشتری را نسبت به سایر نمایشگرها به‌نمایش می‌گذارد، بنابراین از این حیث برای افرادی که در زمینه‌ی تولید محتوا فعالیت دارند، بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد. البته این نسبت تصویر باعث می‌شود حین تماشای ویدیو، حاشیه‌های نسبتا زیادی در بالا و پایین تصویر به‌ وجود بیاید.

 

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، مایکروسافت رزولوشن خیره‌کننده‌ی ۳۰۰۰×۴۵۰۰ را برای نمایشگر ۲۸ اینچی سرفیس‌استودیو در نظر گرفته است، این رزولوشن تراکم ۱۹۲ پیکسل بر اینچ برای نمایشگر مورد بحث به ارمغان می‌آورد. دقت بالای رنگ‌ها، وضوح بالای نوشته‌ها، روشنایی بسیار بالا و زوایای دید عالی همگی باعث شده‌اند تا با یک نمایشگر فوق‌العاده روبه‌رو باشیم.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

احتمالا امکان سوئیچ ساده و راحت بین طیف‌های رنگی SRGB و DCI-P3 برای طراحان و کاربران حرفه‌ای، بسیار سودمند و کارا باشد. اپل سال گذشته تأکید زیادی بر پشتیبانی آی‌مک از طیف رنگ P3‌ داشت و اکنون شاهد پشتیبانی سرفیس‌استودیو از این طیف هستیم. به لطف این قابلیت، نمایشگر سرفیس‌استودیو قادر به نمایش طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها خواهد بود.

نرم‌افزار

 

بدون شک برای بسیاری از علاقه‌مندان سرفیس‌استودیو این بخش یکی از جذاب‌ترین بخش‌های کامپیوتر آل‌این‌وان مایکروسافت است. مایکروسافت بهبودهایی در این سیستم‌عامل به وجود آورده است تا بیش از پیش، کار با آن لذت‌بخش باشد. برای مثال مایکروسافت قابلیتی فراهم کرده است که از طریق آن می‌توان دست‌خط مبتنی بر سرفیس‌پن کاربر را به متن تبدیل کرد.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

تمامی ویژگی‌های مهم و جدید ویندوز ۱۰ از جمله Windows Ink در سرفیس‌استودیو حاضر هستند؛ این قابلیت که در قالب آپدیت سالیانه‌ی ویندوز ۱۰ ارائه‌ شد، برای کاربر امکان کار با سه نرم‌افزار Sticky Notes ،Sketchpad و Screen Sketch را فراهم می‌کند. ضمن آنکه قابلیت‌هایی همچون تصویر در تصویر نیز در قالب به‌روزرسانی رداستون به ویندوز ۱۰ اضافه خواهند شد که به‌طور حتم استفاده از سرفیس‌استودیو را لذت‌بخش‌تر خواهند کرد.

 

یکی از ابزارهای جانبی که مایکروسافت برای سرفیس استودیو در نظر گرفته است، سرفیس دایل است که از طریق آن می‌توان عملکردهایی همچون تغییر طیف رنگ و چرخش تصویر در محیط نرم‌افزارهای گرافیکی انجام داد، متاسفانه ابزار سرفیس دایل، حین بررسی سرفیس‌استودیو در دسترس نبود.

بازده و عملکرد

 

یکی از انتقاداتی که به سرفیس‌استودیو وارد است، بهره‌گیری این دستگاه آینده‌نگرانه از سخت‌افزار قدیمی است. مایکروسافت کامپیوتر آل‌این‌وان خود را به پردازنده‌ی نسل ششم (اسکای‌لیک) اینتل و پردازنده‌ی گرافیکی موبایل سری ۹ انویدیا مجهز کرده است، این در حالی است که شرکت اینتل در سال ۲۰۱۶ پردازنده‌ی نسل هفتم (کبی‌ لیک) خود را با بهبودهایی در زمینه‌ی واحد پردازش گرافیکی و فرکانس کاری پردازنده معرفی کرده بود و پردازنده‌های گرافیکی سری ۱۰ انویدیا نیز نسبت به نسل پیشین خود بهبودهای چشمگیری تجربه کرده بودند.

 

مایکروسافت سرفیس استودیو / Microsoft Surface Studio

 

مایکروسافت در پاسخ به این اعتراضات اعلام کرد که قطعات یادشده در زمان توسعه‌ی سرفیس‌استودیو در دسترس نبودند. البته بهره‌گیری سرفیس‌استودیو از نسل پیشین این قطعات، به مفهوم ضعیف‌ بودن کامپیوتر آل‌این‌وان ردموندی‌ها نیست.

بازده و عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی

 

اکثر لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای آل‌این‌وان رده‌بالای کنونی از مقدار اندکی حافظه‌ی SSD به همراه دیسک سخت بهره می‌برند تا با نصب ویندوز روی آن، عملکرد و تجربه‌ی کاربری در محیط سیستم عامل ارتقاء قابل توجهی داشته باشد. با وجود آنکه مایکروسافت در لپ‌‌تاپ‌های سرفیس‌بوک خود از حافظه‌های SSD استفاده می‌کند؛ اما ردموندی‌ها در کامپیوتر‌های آل‌این‌وان خود همانند بسیاری از تولید‌کنندگان دیگر به حافظه‌های هیبریدی رو آورده‌اند.