در مقالات و آموزش های قبلی شما را با عناصر چند رسانه ای آشنا کردیم  گفتیم که هر چیزی که در یک وب سایت قابل دیدن و شنیدن است یک عنصر چند رسانه ای محسوب می شود.در این قسمت به توضیح انواع عناصر چند رسانه ای می پردازیم:

انواع عناصر چند رسانه ای که می توان از طریق HTML آن ها را در صفحات وب قرار داد به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

فایل های تصویری :

یکی از رایج ترین عناصر چند رسانه ای که در بسیاری از صفحات اجرا می شوند فایل های تصویری یا همان عکس ها هستند. معمولا این عناصر به صورت خودکار توسط انواع مرورگرها شناخته می شوند. از رایج ترین فرمت های تصویری که در صفحات قرار می گیرند. می توان به jpg , gif , png اشاره نمود.

فایل های متنی :

این نوع فایل ها جزء اولین انواع بودند که توسط مرورگرها پشتیبانی شدند. از این دسته فایل ها می توان به فایل های html و PDF ها اشاره نمود. مرورگرها برای نمایش فایل های pdf به نرم افزار کمکی Acrobat Reader نیاز دارند.

فایل های صوتی :

فایل های صوتی کاربردی در صفحات وب در فرمت های مختلفی ذخیره می شوند که به بعضی از آن ها اشاره می شود.

فرمت MIDI :

این فرمت یکی از ابتدایی ترین فرمت های قابل استفاده در صفحات وب است نیز شناخته می شود. از مزیت های این فرمت حجم بسیار پایین آن است. این فرمت در بسیاری از سیستم عامل ها و مرورگرها به خوبی پشتیبانی می شود. فایل های از این نوع با پسوندهای mid یا midi ذخیره می شوند.
فرمت Wave :

این فرمت توسط شرکت مایکروسافت ارئه شده است. از مزایای ای نوع فرمت می توان به کیفیت بسیار بالای آن اشاره نمود اما در مقابل حجم زیادی هم دارند. این فرمت فقط بر روی سیستم عامل windows و بر روی تمامی مرورگرها قابل اجراست. فایل های از این نوع در پسوندهای wav ذخیره می شوند.
فرمت MP3 :

یکی از محبوبترین و پرکاربردترین نوع فایل های صوتی است که توسط همه مرورگرها و سیستم عامل ها به خوبی پشتیبانی می شود. از مزیت های این نوع فایل های صوتی می توان به کیفیت برابر با wave اما حجم کمتر اشاره نمود.فایل های از این نوع با پسوندهای mp3 یا mpga ذخیره می شوند.
فایل های ویدیویی : این دسته از فایل ها در فرمت های گوناگونی عرضه می شوند. که به برخی از آن ها اشاره می شود:

فرمت AVI :

این فرمت اولین بار توسط مایکروسافت ارائه شد. این فرمت یکی از رایج ترین فرمت های ویدیویی مورد استفاده در صفحات وب هستند که توسط بسیاری از سیستم عامل ها و مرورگر ها پشتیبانی می شوند. فایل های از این نوع در پسوند avi ذخیره می شوند.
فرمت WMV :

یکی از رایج ترین فرمت های ویدیویی مورد استفاده در صفحات وب است که البته فقط بر روی سیستم عامل ویندوز قابل اجراست و برای اجرا بر روی سایر سیستم عامل ها نیاز به نصب برنامه های کمکی ویژه دارد. فایل های از این دست با پسوند wmv ذخیره می شوند.
فرمت MPEG :

یکی از محبوبترین فرمت های ویدیویی برای صفحات وب است. این فرمت در تمامی سیستم عامل ها و مرورگرها به خوبی پشتیبانی می شود. فایل های از این نوع در پسوند های mpg یا mpeg ذخیره می شوند.
Quicktime :

اولین بار توسط شرکت Apple ابداع و عرضه شد. فایل های از نوع فرمت برای اجرا نیاز به برنامه کمکی quicktime دارند. فایل های این دسته در پسوند های mov یا ۳gp ذخیره می شوند.
Shockwave یا Flash :

شرکت Macromedia این نوع فرمت را برای اولین بار ابداع کرد. فایل های از این نوع برای اجرا نیاز به برنامه کمکی Adobe Flash Player دارند. این برنامه معمولا بر روی آخرین نسخه مرورگرها به صورت پیشفرض نصب می باشد. فایل های از این نوع با پسوند swf ذخیره می شوند.

اپلت های جاوا :

یکی دیگر از عناصر که امکان گنجاندن آن ها در صفحات وب وجود دارد اپلت های جاوا است. که البته برای اجرا در مرورگر نیاز به نصب java از قبل داریم.