شاید برایتان اتفاق افتاده که در حال گشت و گذار در اینترنت هستید و با یک مودم معمولی این کار را انجام می دهید و با قطع شدگی، اختلال، کم شدن سرعت و…سر و کار پیدا خواهید کرد.
این وقفه ها وقتی به اوج خود می رسد که شما در شلوغترین زمان کاربری اینترنت یا همان (rush hour) اقدام به ارتباط نمایید. بی مسما نیست که کاربران، اسم “شبکه گسترده جهانی” را “معطلی گسترده جهانی” نامیده اند!. اما فن آوری جدید DSL ممکن است پیام آور آسایش و راحتی خیال برای کاربران ناراضی اینترنت باشد.
این فن آوری جدید ADSL نام دارد که مخفف “خط اشتراکی دیجیتال نامتقارن” می باشد. برخلاف اسم آن، این فن آوری تنها به یک خط وابسته نیست؛ بلکه وظیفه اصلی آنرا مودمی بر عهده می گیرد که یک خط معمولی را به یک شاهراه دیجیتالی پر سرعت تبدیل می کند. فن آوری این مودم، سیستم خطوط تلفنی مسی قدیمی را متحول کرده است. ارتباط از طریق ADSL بیش از ۸Mbpsرا بصورت “داون استریم” یا “بسوی کاربر” ارسال می کند و تا ۶۴۰Kbps را بصورت “آپ استریم” بسوی خادم می فرستد. البته این جابجایی بستگی به طول خط و قابلیت مودم نیز دارد. چنین سرعتی می تواند شبکه اطلاعاتی موجود را از شبکه ای وابسته به صدا، متن و گرافیک با تفکیک پایین به سیستمی توانمند تبدیل نماید که قادر است در قرن جاری، ارتباطات جمعی، از جمله ویدیوی بدون وقفه را به تمام خانه ها وارد کند.
خصوصیات ADSL ADSL گام بزرگی در عرصه تبادل اطلاعات می باشد و از فن آوری پیشرفته ای در زمینه های مختلف استفاده نموده است. هدف اصلی از ساخت ADSLاین بوده است که اطلاعات را با ارسال “بیت” های بیشتری در طول همین سیمهای مسی معمولی منتقل نمایند. موارد زیر از جمله مزیتهای ADSL است: — استفاده کامل از طیف فرکانسی خط مسی (۱٫۱۱MHz) — روش پیشرفته رمز گذاری و کشف رمز — توانایی کار کردن همزمان با POTS (سیستم معمولی خطوط تلفنی) اما فن آوری اصلی بکار رفته در ADSL از سه نوع زیر تشکیل یافته است: تون های چندگانه مجزا (Discrete Multi Tone) سیمهای سربی دارای طیف فرکانسی۱٫۱Mhz هستند که می توان از طریق آن تبادل اطلاعات را با وجود دو عامل محدود کننده انجام داد. محدودیت به این دلیل است که:
۱٫ تنها ۴Mhz بوسیله POTS بکار گرفته می شود.
۲٫ تقویت در تمام فرکانسها یکسان نیست. فن آوری بکار رفته در DMT که دامنه فرکانس را به ۲۵۶ زیر فرکانس از ۶۴Khz تا ۱٫۱Mhz تقسیم می کند؛ مجرای مستقلی است و از جریان سیگنالهای مخصوص به خود برخوردار می باشد. این نکته حائز اهمییت است که ADSL هرگز بر ارتباط تلفنی معمولی تاثیر نمی گذارد؛ بلکه جریان فرعی ۴Kbps بوسیله یک مدار آنالوگ بنام “Splitter” از جریان اصلی جدا می شود.
با این شرایط، شما می توانید ارتباط ساده تلفنی را همزمان با استفاده از خدمات ADSL برقرار کنید. تصحیح رمز و خطا یکی از مهمترین فن آوریهای ساخته شده که به ADSL کمک بسیاری نموده است؛ رمز گذاری است. با استفاده از یک روش جدید، اطلاعات موجود بر روی خط نابود می شوند و دستگاه رمز گشا اطلاعات را بصورت کاملا مطمئن دوباره سازی می کند. برای پیشبرد کیفیت ADSL، بعضی از شرکتها از یک رمز با ۱۶ وضعیت و ۴ بعد مختلف استفاده می کنند. چارچوب بندی و مخلوط سازی بیشتر شبکه های رایانه ای استفاده کنده از خطوط ADSL از روش چارچوب بندی خاصی استفاده می کنند. چارچوب اصلی “Superframe” نام دارد و از ۶۸ چارچوب اطلاعاتی ADSL تشکیل یافته است. ATU-C در هر ۱۷msec یک “فوق چارچوب” را ارسال می کند. هر کدام ازاین چارچوبهای اطلاعاتی اطلاعات خود را از دو بافر اطلاعاتی دریافت می کنند (بافر خالی و بافر سریع) که در زمانهای متناوب بخصوصی با هم مخلوط می گردند. این روش مخلوط سازی باعث موثرتر شدن سیستم تصحیح خطا و رمز گذاری می گردد.