در این قسمت شما را می خواهیم با یک نوع متاتگ آشنا کنیم که به بسیاری از مدیران وب سایت ها کمک کند زیرا گرفتن بازدید کننده در موتور جست و جو گوگل ساده تر از بقیه موتورهای جست و جو میباشد اما در این اموزش متاتگی به شما معرفی میکنیم که بنابرگفته های مدیران بینگ به ان اهمیت میدهد و میتواند تاثیر بسیار خوبی در معرفی بهتر شما به اسپابدرهای این موتور بکند.
دوبلین کر یا به انگلیسی Dublin Core یک متاتگ میباشد که به ان Metadata نیز گفته میشود زیرا متشکل از ۱۵ مورد هست که تمامی این ۱۵ مورد معرف یک بخش از سایت میباشند.
این متادیتا در سال ۱۹۹۵ به وجود امد و نام ان به خاطر مکانی است که به وجود امده است Dublin Ohio در ابتدا استفاده از این متاتگ بسیار رایج بود و گوگل شدیدا به ان اهمیت میداد اما کم کم ارزش ان کمتر شد.
به زبان ساده دوبلین کر برای سایت شما یک کاتالوگ ایجاد میکند که به موتورجست و جو میگوید این سایت این بخش ها را دارد و مواردی که در ان دکر میشود که در ادامه به انها خواهیم پرداخت.
این متاتگ یا متادیتا به ۲ گونه تقسیم میشوند Dublin Core ساده که در ان فقط از ۱۵ عنصر استفاده شده و با قرار دادن اطلاعات ساده به معرفی سایت میپردازد و دارای مقادیر و تعاریف سخت و متفاوت نمیشود و هر فردی با نگاه کردن به ان درک میکند اطلاعات موجود را اما نوع دیگر این تگ به نام Dublin Core توصیف کننده قدری جلوتر میرود و نه تنها اطلاعات ساده و اساسی در مورد سایت به موتورجست و جو میدهد بلکه به توصیف سایت و مواردی که در ان توضیح داده میشود نیز میپردازد.
از انجا که گوگل به بیشتر متاتگ ها اهمیت نمیدهد و فقط تعدادی از انها هستند که مورد توجه گوگل هستند بگذارید در این مبحث به گوگل نپردازیم و به طور خاص به بینگ توجه کنیم.
انواع این متاتگ کار یکسانی در عمل انجام میدهند اما در عمق و موارد توصیفی و پیچیده نوع دوم بسیار کارایی بیشتری دارد برای گرفتن ورودی از بینگ.
هر کدام از انواع این متادیتا نکات مثبت و منفی دارد.پس استفاده از این متادیتا مطلق نمیباشد و هیچ چیزی برای شما تضمین نمیکند.
همان طور که در بالا ذکر کردم این متادیتا ۱۵ مورد را توضیح میدهد:
۱٫عنوان
۲٫نویسنده یا خالق
۳٫موضوع
۴٫توضیحات
۵٫ناشر
۶٫کمک کننده یا اهدا کننده
۷٫تاریخ
۸٫نوع
۹٫قالب و شکل کلی
۱۰٫شناسه
۱۱٫منبع
۱۲٫زبان
۱۳٫ارتباط و یکسان بودن
۱۴٫پوشش
۱۵٫حقوق
استفاده از این متادیتا بسبار سخت و پیچیده میباشد همانگونه که توضیح ان بسیار سخت میباشد در مقاله ی بعدی توضیح بیشتری در مورد این متادیتا خواهیم داد
در این قسمت از اموزش به شما چند مورد ار متادیتاهای Dublin Core را معرفی میکنیم.
باز هم تاکید میکنم که متادیتاهای دوبلین کر با متادیتاهای دیگر متفاوت است و برای موتورهای جست و جو به معنای دیگری میباشد.
۱٫عنوان
این متادیتا به صورت زیر میباشد
کد:
<meta name=”dc.title” CONTENT=”regiran.com Host,Domain and website Design “>
۲٫موضوع
این متادیتا به توضیح موضوعات میپردازد به طور کلی موضوعات مربوط به بیان کردن یک سری توضیحات مشترک میان مطالب و کلمات کلیدی هستند
کد:
<meta name=”dc.subject” CONTENT=”Host,Domain and website Design”>
۳٫توضبحات
به توضیح کلیات میپردازد خوبی این بخش این هست که نسب به متاتگ توضیحات محدودیتی ندارد از نظر حروف و علائم نگارشی
کد:
<meta name=”dc.description” CONTENT=”help.regiran.com is A site that we want to teach you the easiest way to be your seomaster”>
۴٫نوع
این متادیتا توضیح میدهد که سایت شما چه نوع سایتی هست بدین معنی که یک مرجع هست و یا یک مجله علمی اشتباه در این بخش ضررهای بسیار بزرگی میتواند داشته باشد
<meta name=”DC.type” scheme=”DCMIType” content=”Text”>
پیشنهاد ما به شما استفاده از موضوعات زیر میباشد:
Type=”Image”
Type=”Sound”
Type=”Text”
Type=”simulation”
۵٫منبع
این بخش به موتورجستجو معرفی میکند که منابع مورد بررسی در سایت شما کجاست بهتر گزینه قرار دادن سایت خود میباشد.
کد:
<meta name=”dc.source” CONTENT=”http://www.regiran.com”>
۶٫نویسنده
در این بخش شما یک مسئول برای نوشته ها معرفی میکنید.
کد:
<meta name=”DC.creator” content=”Administrator”>