در این مطل قصد داریم تا یک نگاه تخصصی تری به زبان برنامه نویسی html داشته باشیم و جزئیات آن را با دقت بیشتری بررسی کنیم.به همین منظور به موضوع مدل DOM در زبان برنامه نویسی html خواهیم پرداخت.
مدل DOM ، مخفف عبارت Document Object Model است .
DOM یک شیوه یا مدل استاندارد ، برای دسترسی به کلیه عناصر درون یک سند HTML را ارائه می دهد .
قبل از مطالعه این بخش ، شما باید به طور کامل با مباحث و زبان های برنامه نویسی زیر آشنایی داشته باشید . برای دریافت اطلاعات راجع به هر کدام ، به سایت ما help.regiran.com
مراجعه کنید.
- HTML
- JavaScript
همانطور که در بخش HTML مطالعه کردید ، به وسیله این زبان شما می توانید صفحات وب را با کلیه عناصر و اجزای مورد نظر خود ایجاد نمایید . در واقع HTML زبان طراحی صفحات وب است .
سپس در بخش بعدی شما با روش قالب دهی صفحات وب یا CSS آشنا شدید . به وسیله این روش می توان کلیه اجزای ایجاد شده در زبان HTML را دسته بندی و قالب دهی کرده و خواص مورد نظر خود را به آنها اعمال نمود .
همچنین در بخش آموزش جاوا اسکریپت ، با یکی از زبان های برنامه نویسی صفحات وب آشنا شدید . JavaScript به ما یک ابزار ساده برای طراحی و اجرای برنامه های مورد نظر خود در صفحات وب را ارائه می دهد . به وسیله زبان JavaScript ، شما می توانید یک صفحه HTML را به همراه کلیه عناصر درون آن را تغییر داده و یا اضافه و حذف نمایید .
در هنگام کار با جاوا اسکریپت ، برای تغییر هر چیزی بر روی صفحه ، برنامه نیاز دارد تا به آن عنصر خاص دسترسی داشته باشد . برای مثال ما می خواهیم اندازه قلم یک پاراگراف را در صفحه تغییر دهیم ، در حالی که در درون صفحه پاراگراف های زیاد دیگری نیز وجود دارند که باید بدون تغییر باقی بمانند . در این هنگام ما ابتدا باید به پاراگراف مورد نظر دسترسی داشته و سپس آن را تغییر دهیم . این امکان دسترسی به عناصر در یک صفحه HTML ، به همراه تمام متدهای آن برای تغییر ، حذف و اضافه کردن عناصر به وسیله مدل DOM فراهم شده است .
در واقع مدل DOM ، عبارتست از یک روش استاندارد برای دستیابی به عناصر مورد نظر بر روی یک صفحه HTML .