یکی از نیازهای اساسی کاربران در برنامه های تحت وب ، امکان ارسال ایمیل از طریق فرم ها یا صفحات وب است .
برای مثال شما در سایت خود قصد دارید تا فرمی طراحی نمایید ، تا کاربران بتوانند نظرات و یا درخواست های خود در فرم مربوطه وارد کرده و سپس اطلاعات آن ها را به وسیله ایمیل برای شما ارسال نمایند . همانند آنچه شما می توانید در فرم های تماس با ما در سایت ما انجام دهید .
زبان PHP به صورت کامل از ارسال ایمیل در صفحات وب پشتیبانی می نماید .
تابع ( mail ، در PHP وظیفه ارسال ایمیل را بر عهده دارد . در این بخش قصد داریم تا به کمک تابع ( ) mail ، نحوه ارسال ایمیل را در PHP به شما آموزش دهیم .
تابع ( ) mail :
گفتیم که تابع ( ) mail در PHP ، وظیفه ارسال ایمیل را بر عهده دارد . اما این تابع چگونه کار می کند ؟
تابع ( ) mail ، به وسیله پارامترهایی که برای آن تعریف شده است ، آدرس ایمیل گیرنده و فرستنده ، موضوع و متن پیام و سایر خصوصیات یک ایمیل را دریافت کرده و سپس آنها را به مقصد ارسال می کند .
شکل کلی استفاده از این تابع به صورت زیر است :
mail ( to , subject , message , headers ) ; |
همانطور که در ساختار ارائه شده ، مشاهده می نمایید ، تابع ( ) mail ، دارای پارامترهای گوناگونی است که هر کدام یکی از موارد لازم یک ایمیل را دریافت می کنند . ارسال یک ایمیل ساده به وسیله تابع ( ) mail :
مثال ۱ : در مثال زیر یک ایمیل ساده را به وسیله تابع ( ) mail ، ارسال کرده ایم . در این مثال هر کدام از خصوصیات ایمیل را به صورت از قبل تعیین شده در یک متغیر ذخیره کرده ایم . سپس متغیر ها را به عنوان پارامتر به تابع ( ) mail ارسال کرده ایم . این تابع نیز ایمیل را ارسال کرده و یک پیام تایید به کاربر نمایش می دهد .
توجه داشته باشید که این مثال فقط برای نمایش نحوه عملکرد تابع ( ) mail است و اینگونه ایمیل فرستادن بعید به نظر میاد . در مثال بعدی نحوه ارسال یک ایمیل کامل به وسیله یک فرم HTML را نشان خواهیم داد .
مثال
< ? php $to = “someone@example.com”; $subject = “Test mail”; $message = “Hello! This is a simple email message.”; $from = “someonelse@example.com”; $headers = “From:” . $from mail ( $to , $subject , $message , $headers ) ; echo “Mail Sent.”; ?> |
ارسال یک ایمیل به وسیله یک فرم HTML :
مثال ۲ : در مثال زیر یک فرم HTML برای دریافت نظرات کاربران سایت طراحی کرده ایم . این فرم دارای تعدادی کادر متن است که مقادیر لازم را از کاربر دریافت کرده و سپس آنها را در یک متغیر تعیین شده ، ذخیره می نمایند . سپس این متغیرها را به عنوان پارامتر به تابع ( ) mail ارسال می کنند تا به ایمیل تعیین شده ارسال شوند :
مثال
<
<html> <body> <?php if (isset($_REQUEST[’email’])) // دستور بالا در صورتی که کادر ایمیل پر شده باشد ، ایمیل را ارسال می کند { // ارسال ایمیل $email = $_REQUEST[’email’] ; $subject = $_REQUEST[‘subject’] ; $message = $_REQUEST[‘message’] ; mail ( “someone@example.com” , $subject , $message , “From:” . $email) ; echo “از ارسال ایمیل شما متشکریم”; } else//اگر کادر ایمیل پر نشده باشد ، برنامه فرم زیرا را نمایش می دهد{ echo ” < form method=’post’ action=’mailform.php’ > Email : < input name=’email’ type=’text’ /> <br /> Subject : < input name=’subject’ type=’text’ /> <br /> Message : <br /> < textarea name=’message’ rows=’15’ cols=’40’ > < /textarea > <br /> < input type=’submit’ /> < /form >”; } ?> </body> </html> |