در این قسمت می خواهیم شما را با Canonical URL آشنا کنیم.

امروزه یکی از نگرانی های مدیران وب سایت ها که بر روی مسئله ی سئو حساسیت دارند مطالبی با محتوی یکسان و عنوانی متفاوت و یا به طور رایج تر Duplic Content هست.
اول به طور خلاصه برای شما Duplic Content را توضیح میدهیم . روبات گوگل به مطلبی برمیخورد که هر ۲ مطلب از نظر روبات یکسان هست و اگر هر ۲ مطلب ایندکس شوند این تاثیر بسیار بدی بر روی رنک گوگل و دیگر موتورهای خواهد گذاشت در اینجاست که CANONICAL URL کار اصلی را انجام میدهد.
CANONICAL URL یک تگ هست مانند دیگر متا تگ ها از زمانی که متا تگ ها به وجود امدند این متاتگ نیز به وجود امد اما با تغییر روش های بررسی موتورهای جست و جو این تگ اهمیت بسیار یافت.
این تگ مانند ریدایرکت ۳۰۱ عمل میکند فرض کنید شما با استفاده از این ریدایرکت یک صفحه را به صفحه ی دیگر ریدایرکت میکنید این تگ هم به اسپایدر میگوید که این مطلب مانند این مطلب دیگر هست و باید یکی از انها ایندکس شوند و اسپم حساب نشوند.این تگ یکی از بهترین و ساده ترین روش های جلوگیری از ایجاد شدن مطالب یکسان هست.یا به عبارتی دیگر صفحات متفاوت باید به عنوان یک صفحه حساب شوند.

you’re telling the engines that multiple pages should be considered as one (which a 301 does),

در ابتدا بیشتر سئوکاران فکر میکردند استفاده از دیرایرکت خیلی بهتر هست اما با گذشت زمان ثابت شد که این تگ در عین سادگی تا حدی از ریدایرکت هم جلوتر میباشد.

حالا سوالی که پیش میاید این است که موارد استفاده از این تگ در کجا میباشد و چگونه باید از ان استفاده کرد.
بسیاری از مدیران وب سایت ها با مشکل صفحات یکسان برخورد میکنند صفحاتی که دارای محتوای یکسان هستند ولی Url های انها متفاوت در اینجا این مشکلات پیش میاید:
۱٫موتوهای جست و جو نمیدانند کدام یک از صفحات را مورد بررسی قرار دهند و ایندکس کنند.
۲٫موتورهای جست و جو نمیدانند در بخش نمایش نتایج جست و جو کدام یک از صفحات را به نمایش در اورند.
۳٫موتورهای جست و جو نمیدانند کدام یک از صفحات را بر اساس فاکتورهای مورد بررسی خود بیشتر رنک بدهند.
زمانی که این اتفاق می افتد مدیران وب سایت ها با مشکل از دست دادن بازدید کننده و از دست دادن مقام و رتبه ی خود در موتورهای جست و جو رو به رو میشوند که نتیجه ی ان از دست دادن رنک خود میباشد همچنین این امر موجب ان شده که رنکی که به هر صفحه داده میشود تقسیم بر تعداد صفحات شده و مقدار پایینی به دست بیاید.برای رفع این مشکل مدیران وب سایت ها یا کسانی که وظیفه ی بهینه سازی وب سایت ها را برعهده دارند ( سئوسازی) شروع به استفاده از این تگ میکنند:

canonical-url-for-sessionid canonical-url-for-print canonical-url-for-categorie

در بالا چند نمونه از مشکلات عمومی و رایج وب سایت ها به صورت تصویر به نمایش در امده است که البته بیان کننده ی کل مشکلات نیست و ممکن است سایتی دارای مشکلات دیگری نیز باشد.
Canonical Url Tag :

<link rel=”canonical” href=”http://www.regiran.com” />