در ساده ترین حالت میتوانید فایل های قرنطینه شده را نادیده بگیرید. یعنی همان بلایی که سر ویروس ها و تروجان میآید، بر سر فایل های آلوده نیز بیاید. در مورد اکثر کاربران این قضیه علیرغم سادگی، رخ نمیدهد و آن ها ترجیح میدهند فایل های مشکوک قرنطینه شوند. بنابراین اگر شما از عملکرد فایلی مطمئن نیستید، میتوانید تا بدست آوردن اطلاعات بیشتر، آن را قرنطینه نمایید. اکثر ویروس های مدرن و بروز، فایل های خود را دارند. این فایل ها حاوی چیزی نیستند اما ویروس بواسطه آن ها منتظر موقعیتی میماند تا سیستم شما را آلوده نماید.اگر تمام برنامه های شما بدرستی کار میکنند و سیستم شما کرش نمیکند، میتوانید با خیالت راحت فایل های قرنطینه شده را پاکسازی نمایید. ممکن است فایل هایی را در قرنطینه پیدا کنید که شما را متعجب کنند؛ فایل هایی که مدت زیادی است درون سیستم شما وجود دارند یا فایل هایی که قرنطینه شدن آن ها، باعث شده بود برنامه مورد دلخواه شما اجرا نشود. این فایل ها ممکن است قربانی تشخیص اشتباه آنتی ویروس شما شده باشند.
اگر یکی از برنامه های شما بدرستی کار نکرد، ممکن است یکی از فایل های آن قرنطینه شده باشد اما در بازیابی یا اضافه کردن آن به لیست استثنائات احتیاط کنید. در مورد ویروس مورد نظر تحقیق کنید و در صورت تردید، فایل را در پشت سرور آنتی ویروس به تیم پشتیبانی خود ارسال نمایید تا آن ها بررسی دقیقتری را انجام دهند. اگر مطمئن شدید که قرنطینه شدن فایل فقط ناشی از اشتباه نادرست بوده است میتوانید با خیال راحت آن را بازیابی کنید.
یک ویروس قرنطینه شده بسیار خطرناک است چون اگرچه اجازه اجرا ندارد اما بخوبی توسط آنتی ویروس مخفی میشود. بنابراین لازم است هر چند مدت یکبار لیست فایل های قرنطینه شده را نگاه کنید و در صورت لزوم همه آن ها را پاک نمایید.