کاربرای عزیز سلام همانطور که میدانید اگرمطالب مارو پیگیری میکنید در جلسه قبل چند مورد از مواردی که برای تنظیم سئو جوملا مناسب هست را بیان کردیم. امروز هم قصد داریم چند مورد دیگه را برای دوستان جوملایی بیان کنیم. دوستان توجه کنید که این موارد درسته که خیلی ساده و ابتدایی بنظر میان ولی برای سیستمی مثل جوملا که در حالت پایه این موارد وجود داره، رفع همین موارد خیلی میتونه به پیشرفت سایت شما کمک کنه.

سئو جوملا

۸- تنظیم آدرس سایت با www یا بدون www
بر خلاف وردپرس که بصورت خودکار خودش این کار را انجام میده، جوملا نمیتونه بصورت خودکار آدرس ها را بدون www یا با www انتقال بده و این مشکل ساز هست. برای این کار لازمه که بصورت دستی فایل .htaccess را ویرایش کنید.

کد مخصوص آدرس سایت با www
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

کد مخصوص آدرس سایت بدون www

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} www.yourwebsitehere.com
RewriteRule (.*) http://yourwebsitehere.com/$1 [R=301,L]
۹- توجه به لینک های داخلی
مسئله مطالب تکراری در سیستم های مدیریت محتوا یکی از مشکلات اساسی هست که تو جوملا هم مستثنی نیست. یکی از مواردی که میتونه این مشکل را بیشتر کنه، لینک های داخلی هست. شما در ایجاد لینک های داخلی باید دقت کنید. مثلا در مورد اینکه آدرس سایت با و یا بدون www نوشته بشه. یا اینکه اسلش / داشته باشه یا نه. یا وجود پسوندها و …
۱۰- افزایش سرعت سایت جوملایی
سیستم جوملا، کار خاصی برای افزایش سرعت لود سایت انجام نمیده و شما از ۳ طریق میتونید به سرعت لود سایت های جوملایی کمک کنید (هر ۳ موردی که در این قسمت بیان میشه در سایر سیستم ها هم کاربرد داره):

افزایش سرعت سایت
تنظیمات Browser Caching
برای تنظیم این گزینه لازمه که فایل .htaccess ویرایش بشه و کد زیر به اون اضافه بشه:
ExpiresActive On
ExpiresByType text/html “access plus 1 seconds”
ExpiresByType image/gif “access plus 1 years”
ExpiresByType image/jpeg “access plus 1 months”
ExpiresByType image/png “access plus 1 months”
ExpiresByType text/css “access plus 1 months”
ExpiresByType text/javascript “access plus 1 months”
ExpiresByType application/x-javascript “access plus 1 months”
ExpiresByType image/ico “access plus 1 months”
البته تمام این دوره های زمانی قابل ویرایش هست و این کد یک نمونه پیشنهادی هست.

فعال کردن گزینه Gzip

تنظیمات gzip

یکی از بهترین روش های افزایش سرعت لود سایت (برای همه سیستم ها) فعال کردن امکان Gzip هست. برای فعال کردن این امکان در جوملا به بخش تنظیمات سرور برید و این امکان را فعال کنید. البته توجه کنید که لازمه که mod_gzip روی سرور شما نصب باشه.

بهینه سازی تصاویر

بهینه سازی تصاویر یکی از کارهای اصلیه که باید هم برای تصاویر قالب و هم برای تصاویری که در نوشته ها قرار میگیره انجام بشه. بهترین سایت برای اینکار smush.it هست که وابسته با سایت یاهو هست و بدون افت کیفیت، حجم تصویر را کاهش میده. سعی کنید تصاویرتون را قبل از بارگذاری در نوشته حتما بهینه سازی کنید.

۱۱- ساخت نقشه سایت

یکی از بهترین پلاگین های جوملا برای ساخت نقشه سایت، پلاگین Xmap هست که به کمک اون میتونید خیلی راحت نقشه سایت را در ۲ نسخه xml و html ایجاد کنید و در موتورهای جستجو ثبت کنید. این پلاگین امکان این را داره که مشخص کنید کدوم قسمت ها بیاد و اهمیت هر بخش هم مشخص بشه. برای دانلود این افزونه اینجا کلیک کنید.

۱۲- نصب افزونه (کامپوننت) های سئو جوملا

درسته جوملا به اندازه وردپرس در زمینه افزونه قوی نیست ولی افزونه های خیلی خوبی برای این سیستم بخصوص تو زمینه سئو وجود داره. مثلا افزونه Sh404sef که یک پلاگین همه کاره سئو هست. یا افزونه Artio JoomSEF که این هم قابلیت های خیلی خوبی برای سئو جوملا داره. این افزونه ها میتونه به سئو جوملا شما کمک کنه. البته توجه کنید که آش را شور نکنید!

افزونه سئو جوملا

 ۱۳- تنظیمات پنل مدیریت جوملا

شما در پنل مدیریت جوملا ۲ تا کار مهم دارید. اولین بخش عنوان سایتتون هست که باید مختصر و مفید باشه. مثلا نوشتن اسم انگلیسی سایت یا همون آدرس سایت تو عنوان ارزشی نداره!

بعد از اون وارد تنظیمات اصلی سایت بشید و در قسمت تنظیمات معرفی سایت باید توضیحات و کلمات کلیدی سایت را پر کنید. درسته که بخش کلمات کلیدی دیگه توسط گوگل چک نمیشه ولی خوب موردی هم نداره که خوب پرش کنید. ولی بخش توضیحات خیلی مهمه. سعی کنید در چند جمله کوتاه سایت را به خوبی معرفی کنید. دقت کنید که سایت های رقیب منبع خوبی برای این قسمت هستند و شما میتونید از اون سایت ها استفاده کنید!

توضیحات سایت جوملا

۱۴- تنظیمات نوشته

دقیقا موارد بالا در مورد هر نوشته ای هم که در سایت قرارمیدید وجود داره. یعنی اول انتخاب یک عنوان مناسب. و بعد از اون هم پر کردن قسمت توضیحات و کلمه کلیدی. سعی کنید توضیخاتی که یک خط از نوشتتون باشه که اگه عنوان نوشته هم تو اون خط باشه خیلی بهتره. در مورد کلمات کلیدی هم کلمات با ارزشی باشه که در متن بیشتر تکرار شده.

امیدوارم این ۲ آموزش پایه که برای جوملا در اختیار دوستان عزیزجوملایی ام قرار دادیم براشون مفید بوده باشه و انشااله بتونن رتبه سایت شون را افزایش داده باشند.

براتون بهترینا را آرزومندم…